Ο Καπιταλισμός

Καπιταλισμός, ένα υπέροχο και ευφάνταστο σύστημα καταμερισμού του πλούτου που εδώ και πολλά χρόνια υπερισχύει παγκοσμίως των άλλων θεωριών.

Ο καπιταλισμός είναι τόσο σπουδαίος που επιτρέπει στον καθέναν από εμάς να επιλέξει αυτός τη δουλειά των ονείρων του, να αποκτήσει περιουσία και να αυξάνει το εισόδημά του σύμφωνα με το πόσο σκληρά θέλει ο ίδιος να εργαστεί. Έτσι, ο καπιταλισμός ανταμοίβει τους εξυπνότερους, ικανότερους και εργατικότερους. Και αυτό λέγεται αξιοκρατία.

Σύμφωνα με άλλες οικονομικές θεωρίες, ο καταμερισμός του πλούτου πρέπει να γίνεται βάσει της ίσης εργασίας ή βάσει της ισότητας των ανθρώπων. Υπάρχουν επίσης θεωρίες που αναθεωρούν το σημερινό ρόλο των τραπεζών, καταλύουν την ιδιοκτησία ή την κληρονομιά κ.ο.κ. Όλα αυτά τα συστήματα όμως είναι άδικα, καθώς δεν αναγνωρίζουν το πόσο σκληρά μπορείς εσύ κι εγώ να εργαστούμε ή το πόσο έξυπνοι και ικανοί είμαστε.

Μια στιγμή… Γιατί να είναι άδικος ο καταμερισμός του πλούτου βάσει της ισότητας;  Σωστά! Επειδή εγώ που διαφωνώ είμαι εξυπνότερος, εργατικότερος και έχω κοπιάσει περισσότερο για να αποκτήσω όλα όσα κατέχω σήμερα…

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ;;; ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ;;; ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ;;;

Η απάντηση, σύμφωνα με την καπιταλιστική προσέγγιση, είναι…

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!! ΓΙ’ ΑΥΤΟ.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποια μικρά προβλήματα στη λειτουργία του καπιταλισμού, αλλά να είστε όλοι σίγουροι πως όποια αλλαγή συντελείται, γίνεται για τον πιο δίκαιο καταμερισμό του πλούτου.

Arkan

http://thearkanproject.com/

(φωτο: Banksy)

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο