Δολοφονική επίθεση κατά καταληψιών φοιτητών του ΕΜΠ– Ψήφισμα Συγκλήτου

Η εμπροσθοφυλακή του κινήματος για “να….ανοίξουν.. τα πανεπιστήμια” έπιασε ήδη δουλειά. Συγχαρητήρια!!!!!
Πρόκειται για ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών συνάδελφοι και όχι ανοιγμένα γραφεία!!!!
Οι καιροί απαιτούν ψυχραιμία και ακαδημαϊκή υπευθυνότητα.
Α. Μπένος

Παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών και
επισυνάπτεται το σχετικό ψήφισμα της Συγκλήτου του ΕΜΠ

 

Στις 16/9/2011, περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα, μια ομάδα 35-40 κρανοφόρων, οπλισμένων με αλυσίδες, ρόπαλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, εξαπέλυσε μια δολοφονική επίθεση κατά των φοιτητών της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, οι οποίοι περιφρουρούσαν το υπό κατάληψη κτήριο της Σχολής, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών φοιτητών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο, εκ των οποίων τέσσερις μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Το συμβάν είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Ήταν μια καλά οργανωμένη επίθεση διάρκειας περίπου μισής ώρας και είναι θέμα τύχης και μόνο που δεν υπήρξαν σοβαρότεροι τραυματισμοί ή κάτι ακόμη χειρότερο. Επίσης, είναι σαφές ότι η επίθεση δεν αποσκοπούσε απλά και μόνο στον εκφοβισμό των φοιτητών. Υπάρχουν αναφορές φοιτητών για προσπάθεια εμπρησμού του κτηρίου και οχημάτων που βρίσκονταν εκεί από μέρους των κρανοφόρων, θέλοντας κατά πάσα πιθανότητα να δώσουν έκταση στο θέμα. Και το γεγονός ότι το συμβάν αυτό λαμβάνει χώρα μια μέρα μετά από επερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το τι προτίθεται να κάνει με τις καταλήψεις προβληματίζει ιδιαίτερα.

 

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ (βλ. συνημμένο)συζήτησε το θέμα και καταδίκασε με τον
πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή τη δολοφονική επίθεση και επιβεβαίωσε τη στήριξή της στους, ειρηνικούς, συλλογικούς αγώνες των φοιτητών για ένα καλύτερο Δημόσιο και Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο. Επεσήμανε δε ότι για τη σημερινή κατάσταση στα Πανεπιστήμια η ευθύνη βρίσκεται στην ψήφιση ενός νόμου, ο οποίος βρίσκει αντίθετη την Πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από τις αποφάσεις των Συγκλήτων και άλλων συλλογικών οργάνων και τις Συνόδους των Πρυτάνεων. Η Σύγκλητος κατέληξε στην απόφασή της με την επισήμανση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για ένα καλύτερο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και ενότητα.*

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών

http://diafaneia.ee.auth.gr

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο