Ας εκθέσουμε τη χώρα!

Τη στιγμή που ο πληθυσμός μίας χώρας ωθείται καθημερινά στην εξαθλίωση και ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται, η επίσημη Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στη διαφθορά, προσπαθώντας από τη μία να προστατέψει το κύκλωμα των συμφερόντων που κυβερνάει τα τελευταία χρόνια και από την άλλη, να τρομοκρατήσει τις μάζες, να εξουδετερώσει πολιτικούς αντιπάλους και τέλος, να φιμώσει οποιαδήποτε άλλη άποψη, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το μεγάλο ξεπούλημα που προετοιμάζεται εδώ και καιρό με τις ευλογίες του ΔΝΤ και της ΕΕ. 

Παρακάτω παραθέτονται μερικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδος.

Δείκτης Αντίληψης της Διαφθοράς (2012)

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που αναφέρεται στα επίπεδα δωροδοκιών, κατάχρησης εξουσίας και παράνομων συναλλαγών, η Ελλάδα μοιράζεται την 94η θέση μεταξύ 176 χωρών μαζί με την Κολομβία, το Τζιμπουτί, την Ινδία, τη Μολδαβία, τη Μογγολία και τη Σενεγάλη. Ενδεικτικά αναφέρεται πως, σύμφωνα με τον παραπάνω Δείκτη της Διεθνούς Διαφάνειας, η θέση της χώρας μας για το έτος 2006 ήταν η 54η!

Ποσοστό ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας* ή κοινωνικού αποκλεισμού στην ΕΕ των 27 (2011)

Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ ως προς την κατάταξη των ατόμων που ζουν στα όρια της φτώχειας ή στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού. Η θέση αυτή δεν αφορά σε απόλυτους αριθμούς, αλλά στο ποσοστό επί του πληθυσμού του κάθε κράτους. Οι πρώτες τέσσερις χώρες σε αυτή την έρευνα είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Λετονία και Κροατία. 

*: Στην ΕΕ η σχετική φτώχεια ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού που ζει με εισόδημα χαμηλότερο από 60% του διάμεσου εισοδήματος. 

Μέσο Καθαρό Μηνιαίο Εισόδημα (2011)

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το Μέσο Καθαρό Μηνιαίο Εισόδημα των Ελλήνων για το 2011 ήταν €898*

*: Από τους δύο παραπάνω δείκτες προκύπτει πως το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα για το 2011 ήταν τα €538. Αυτό σημαίνει πως όσοι έζησαν εκείνη τη χρονιά με λιγότερα από €538 το μήνα, θεωρήθηκαν και επισήμως φτωχοί!

Από τα μέσα του 2013 ο Κατώτατος Καθαρός Μηνιαίος Μισθός έχει ήδη καθοριστεί στα €476, γεγονός που καταδικάζει τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού να ζει στα όρια της φτώχειας. Βεβαίως η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη αν συνυπολογίσουμε παράγοντες όπως η μαύρη εργασία, η υποαπασχόληση κ.α.

Ποσοστό Ανεργίας (Δεκέμβριος 2012)

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat, η Ελλάδα πέρασε πρώτη στην κούρσα της ανεργίας, ξεπερνώντας ακόμη και την Ισπανία. Το 26,8% ανέργων φαντάζει αστρονομικό στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό των 27 δεν ξεπερνά το 10,7%!

Δείκτης Ελευθερίας του Τύπου (2013)

Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση του Οργανισμού Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα του 2013 βρίσκεται στην 84η θέση μεταξύ 179 κρατών και κάτω από χώρες όπως τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Λεσότο, το Μπουτάν και το Τόγκο. 

Ήρθε ο καιρός να πούμε πως η Αστυνομική Βία ΔΕΝ είναι “μεμονωμένο περιστατικό” όπως λένε, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι μίας αυταρχικής κουλτούρας που ευδοκιμεί στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας (βλ. σχετικό άρθρο). 

Ήρθε ο καιρός να πούμε πως στις τελευταίες εκλογές περίπου οι μισοί αστυνομικοί ψήφισαν το νεοναζιστικό κόμμα της “Χρυσής Αυγής”, το οποίο σήμερα εκπροσωπείται με 18 έδρες στη Βουλή των 300.

Ήρθε ο καιρός να πούμε πως η ατιμωρησία δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας, καθώς μετά από δεκάδες Εξεταστικές Επιτροπές, ο μόνος διεφθαρμένος πολιτικός που πέρασε την πόρτα της φυλακής είναι ένας κι αυτός για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (βλ. επίσης Υπόθεση Χρηματιστηρίου, βλ. Υπόθεση Siemens, βλ. Υπόθεση Βατοπέδι, βλ. Greek Statistics, βλ. Λίστα Lagarde κ.α.).

Ήρθε ο καιρός να πούμε πως οι τελευταίες Κυβερνήσεις (και ειδικότερα η τελευταία) εφαρμόζει μία πολιτική εκφοβισμού του ελληνικού πληθυσμού, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις μέσω των Μέσων που ελέγχει. Μερικές μόνο από αυτές τις ειδήσεις είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που απετράπη, μία τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο του Πρωθυπουργού κ.α.

Ήρθε ο καιρός να πούμε πως το πρώτο σε ψήφους κόμμα απέσπασε μόλις 108 από τις 300 συνολικά έδρες του Ελληνικού Κοινοβουλίου χάρη σε έναν εκλογικό νόμο που του χάρισε 51 επιπλέον έδρες από αυτές που θα λάμβανε με ”απλή αναλογική” κατανομή των εδρών οπότε και θα λάμβανε μόνο 57 έδρες.

Ήρθε ο καιρός να πούμε πως στην Ελλάδα παραβιάζονται δεκάδες άρθρα του Συντάγματος.

Ήρθε ο καιρός να πούμε σε όλο τον κόσμο γι’ αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. 

Και τέλος, ήρθε ο καιρός να πράξουμε όλοι το ίδιο. 

Arkan

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο