Πιστεύετε ότι το νερό είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα; Σύμφωνα με τον πρώην γενικό διευθυντή τηςν Nestlé το νερό είναι ένα τρόφιμο που πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο διευθυντής της Nestlé Peter Brabeck λέει στο βίντεο, ότι με την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού το νερό δεν μπορεί να είναι δημόσιο δικαίωμα, αλλά ένας πόρος που πρέπει να το διαχειρίζονται  επιχειρηματίες.

Πέρα από το θέμα του νερού, ο πρώην γενικός διευθυντής της Νεστλέ μέσα από το βίντεο αυτό παρουσιάζει μια προκλητικότατη επιχειρηματολογία για την γενικότερη εκμετάλευση των πόρων της φύσης, και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων τροφίμων. Υπερασπίζεται τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, ως πιο ασφαλή και υγιή και σαφώς υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση του νερού, προβάλλοντας ως συναισθηματικό εκβιασμό την δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, κοινώς το κλασικό επιχείρημα των μεγαλοεπιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν αφαίμαξη της φύσης αλλά και των δικαιωμάτων των ανθρώπων ώστε να επιτύχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.
Στο τέλος της ομιλίας του, άξιο να επισημανθεί είναι οι φράσεις του : “σήμερα έχουμε τα πάντα, έχουμε περισσότερα χρήματα από ποτέ, ζουμε περισσότερο από ποτέ και παρόλα αυτά βρίσκουμε κάτι να γκρινιάξουμε όπως το θέμα για το αν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το νερό”, αποδεικνύοντας πόση απόσταση τον χωρίζει από την πραγματικότητα των συνθηκών ζωής ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται απίστευτα προκλητικός αδιαφορώντας και μη αναφερόμενος στα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που υποσιτίζονται, που δεν εχουν πρόσβαση σε νερό και παράλληλα στις τόσες χώρες που η επιχείρηση εκμετάλευσης νερού Pure Water της Νεστλέ εισήλθε, εκμεταλεύτηκε τους φυσικούς τους πόρους, πουλώντας τους μετά το φυσικο αγαθό που οι ίδιοι διέθεταν, αφήνοντας τους  ακόμα πιο φτωχούς.

Πάρολο τα προκλητικά του λόγια αξίζει να τον ακούσουμε, ώστε να διαπιστώσουμε πόσο κοινότυπα είναι αυτά που λέει, με όσους θέλουν να καταργήσουν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, έχοντας τον ίδιο στόχο την πλήρη εκμετάλευση ανθρώπων και φύσης χάρη του κέρδους.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=X2sUKkD4bao","width":"560","height":"315"}

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Λουκάς ΣταμέλλοςafroditeTM Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Afrodite
Member
Afrodite

τώρα να πω «ψόφος»; είναι κακό. θέλω να πεθαίνει αργά και βασανιστικά μετά από ημέρες αφυδάτωσης και εξαντλητικής δίψας, βλέποντας στα 10 εκατοστά δροσερό, άφθονο νερό που δε φτάνει να αγγίξει. νομίζω, ήμουν σαφής.