10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Κίνα: Δύσβατα και μακρινά μονοπάτια ο δρόμος για το σχολείο.


 
Μαθητές περνούν από ένα στενό δύσβατο μονοπάτι, στην πλαγιά του βουνού, για να φτάσουν στο σχολείο τους στην επαρχία Guizhou, στα νοτιοδυτικά της Κίνας.
ΦωτογραφίαRex Features 
Το μονοπάτι κόβεται σε κάποια σημεία. Το πλάτος μπορεί να είναι λιγότερο από μισό μέτρο και τα παιδιά πρέπει να περπατήσουν ένα ένα, στηριζόμενα στον βράχο. Το σχολείο έχει 49 μαθητές. Φωτογραφία: Rex Features
 

 
Το μικρό αγόρι από την Ινδονησία για να φτάσει στο σχολείο Pintu Gabang, σκαρφαλώνει σε ένα σύρμα για να περάσει το ποτάμι. Αρχικά θα διασχίσει το σύρμα, περίπου δώδεκα μέτρων και έπειτα θα περπατήσει άλλα είκοσι χλμ για να φτάσει στο σχολείο του στην επαρχία Padang.
 
Φωτογραφία: Panjalu Images / Barcroft Media
 

 
Μετά από μια ισχυρή βροχή έσπασε η γέφυρα που ένωνε τις δύο όχθες του ποταμού. Πλέον είκοσι μαθητές είναι αναγκασμένοι να ακροβατούν για να φτάσουν στο σχολείο τους.
 
ΦωτογραφίαPanjalu/ Barcroft Media
 

 
 
Ο δάσκαλος βοηθάει ένα από τα πέντε παιδιά να σκαρφαλώσει στην ξύλινη σκάλα. Το σχολείο βρίσκεται στα 2.800 μ. υψόμετρο στην επαρχία της Κίνας Sichuan. Τα παιδιά θα παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα επιστρέψουν σπίτι για το σαββατοκύριακο.
 
Φωτογραφία: Quirky China News / Rex Features
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Η ξύλινη σκάλα έχει αντικατασταθεί με μια μεταλλική σκάλα για να γίνει η ανάβαση κάπως πιο εύκολη και ασφαλής.
 
Φωτογραφία: Quirky China News / Rex Features
 

 
Ένα παιδί διασχίζει μια γέφυρα που χρησιμεύει σαν υδραγωγείο. Τα παιδιά χρησιμοποιούν αυτό το πέρασμα για πιο σύντομο δρόμο, αν και δεν κατασκευάστηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
 
Φωτογραφία: Panjalu Images / Barcroft Media
 

 
Μπορεί να μην είναι ασφαλές αλλά οι μαθητές το προτιμούν από το να περπατήσουν 6χλμ.
 
Φωτογραφία: Panjalu Images / Barcroft Media
 

 
Για να φτάσουν στο σχολείο τους, τα παιδιά του ορεινού χωριού Decun πρέπει να διασχίζουν μια χαράδρα με βάθος εκατοντάδων μέτρων, πάνω σε ένα υποτυπώδες τελεφερίκ. Οι χωρικοί συνήθιζαν να κάνουν αυτήν την διαδρομή διάρκειας πέντε ωρών, με τα πόδια. Το 2002 ένα ντόπιος, ο Hui Defang κατασκεύασε αυτό το …τελεφερίκ.
 
Φωτογραφία: Quirky China News / Rex Features
 

 
Ο παππούς συνοδεύει το εγγόνι του πάνω στο φορτωμένο ζώο. Το Gulu βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή μέσα σε εθνικό δρυμό γεμάτο από φαράγγια, γκρεμούς και βράχια. Το σχολείο είναι πιθανώς το πιο απομακρυσμένο στον κόσμο και βρίσκεται στα μισά του βουνού, που χρειάζεται κανείς πέντε ώρες για να φτάσει από τη βάση του. 
 
Φωτογραφία: Sipa Press / Rex Features
 

 
Τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, πρέπει να κάνουν ένα επικίνδυνο ταξίδι, μέσα από το στενό μονοπάτι που έχει γκρεμό από την μία του πλευρά.
 
Φωτογραφία: Sipa Press / Rex Features
 

 
Ο γονιός και το 4χρονο παιδί του διασχίζουν μια σπασμένη γέφυρα που αποτελεί το μόνο πέρασμα από το χωριό τους, για να φτάσουν στο σχολείο στην περιοχή Dujiangyan. Η γέφυρα καταστράφηκε μετά από σφοδρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να πάρει επικίνδυνη κλίση. 
 
Φωτογραφία: Quirky China News / Rex Features
 

 
Παιδιά περπατούν πάνω σε μια «γέφυρα» από σκαμνάκια λόγω πλημμύρας στην πόληChangzhou.
 
ΦωτογραφίαRex Features
 

 
Μια ηλικιωμένη γυναίκα κουβαλάει στην πλάτη της ένα τραπέζι και το παιδί το σκαμνάκι. Στο σχολείο της επαρχίας Hubei, οι μαθητές πρέπει να φέρνουν μαζί τα θρανία και τις καρέκλες τους.
 
Φωτογραφία: Imaginechina / Rex Features
 

 
 
Η 5χρονη Lu Siling μεταφέρεται με το σκούτερ της μητέρας της την πρώτη μέρα στο σχολείο της. Στο μηχανάκι είναι φορτωμένο το τραπεζάκι της. Στην πόλη Machengυπάρχουν 5.000 μαθητές αλλά μόνο 2.000 θρανία. Έτσι πολλά παιδιά πρέπει να φέρνουν τα δικά τους από το σπίτι.
 
Φωτογραφία: China Foto Press / Barcroft Media
 

 
Οι μαθητές μεταφέρουν τα πράγματα τους σε ένα δύσβατο μονοπάτι στην αυτόνομη περιοχή Dahua Yao. Καθώς πολλοί κατοικούν στα ορεινά, οι περισσότεροι μένουν εκεί για την σχολική χρονιά και επιστρέφουν στο σπίτι τους για τις καλοκαιρινές διακοπές.
 
ΦωτογραφίαRex Features
 

 
Τα παιδιά παρακολουθούν μάθημα στο Dongzhong (που κυριολεκτικά σημαίνει σπηλιά) στην επαρχία Guizhou.
 
ΦωτογραφίαReuters / China Daily
 
Μετάφραση/ Επιμέλεια: @v4Vent 
[email protected] 

 

0
0
votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο