10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ο Άδωνις Γεωργιάδης,τα ψέματα και το death story.

Στις 30.10.2013 βγήκε ο Υπουργός Υγείας σε πρωινή εκπομπή του Megaλου καναλιού και ειρωνεύτηκε γιατρό, ο οποίος προφανώς εκνευρισμένος, και αφού περιέγραψε το πόσο δύσκολο είναι το λειτούργημα του ιατρού μέσα σε τόσο κακές συνθήκες αναφέρει πως είναι και κομμουνιστής. Ο υπουργός αντί να σταθεί στα προβλήματα, στάθηκε στο ότι είναι κομμουνιστής για να αποφύγει να τοποθετηθεί. Είπε επίσης ότι «είμαστε σε χρεωκοπία και αυτό είναι σαν είμαστε σαν πόλεμο οπότε οι διεκδικήσεις των ιατρών για άριστες δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης και υγείας πρέπει να μπουν στον πάγο».

Ναι, είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε όλοι όσοι θέλουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και υπηρεσίες για όλους και ειδικότερα για τους φτωχούς ή τους φτωχοποιημένους και είναι και το κυβερνητικό παρεάκι που θέλει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας μόνο όσοι έχουν χρήματα, πολλά χρήματα. 

Αλλά για να πετύχει η θέπσιση τέτοιων μέτρων, που είναι και ο στρατηγικός σας στόχος της κυβερνητικής αστικής εξουσίας, που στοχεύει σε μια συνολική αυταρχική πολιτική ατζέντα, πρέπει να πειστεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας για να υπάρχει και η κοινωνική νομιμοποίηση. Και για να πετύχει λοιπόν την κοινωνική νομιμοποίηση πρέπει να ειπωθούν ψέματα κάτι που το παραδέχτηκε δημόσια σε όλους διότι ειδάλλως δεν γίνεται να δημιουργηθεί μια «πραγματικότητα» στην οποία αυτά τα μέτρα θα φαντάζουν αναγκαία. Δεν θυμάστε πότε ειπώθηκαν αυτά; Να σου θυμίσω εγώ πότε. «Το μεγαλύτερο αίσχος του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι για να κάνουμε αυτά που είχαμε αποφασίσει σε διάφορους τομείς, προτιμήσαμε να τα βάλουμε στο μνημόνιο και να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τον μπαμπούλα της δόσης ή της χρεωκοπίας ως δικαιολογία για να κάνουμε τα αυτονόητα. Έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Ξεχάστε το μνημόνιο, ξεχάστε την τρόικα», έλεγε στον αέρα του ΑΝΤ1.

Και αφού έχει πει αυτά τα ψέματα δημοσίως για πολλοστή φορά έρχεται η ρουφιάνα η πραγματικότητα και τον ξεμπροστιάζει. Διαβάζουμε, λοιπόν, στο Κουτί της Πανδώρας ότι «Πέθανε βρέφος με καρδιοπάθεια επειδή δεν το χειρουργούσαν νωρίτερα» και αμέσως μετά βλέπουμε μια φωτογραφία που ανέβασε στο twitter Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός» και μετά ανεβάζουν και δεύτερο tweet στο οποίο αναφέρουν ότι «Από τους συνανθρώπους μας της φωτογραφίας, ένας πέθανε, ένας διασωληνώθηκε, και σε έναν έγιναν καρδιακές μαλάξεις… μπροστά στους υπολοίπους» επειδή ήταν σε αναμονή για μια αξονική διότι 5 νοσοκομεία των Αθηνών στέλνουν για αξονικές τους ασθενείς τους στον Ευαγγελισμό o οποίος έχει χαλασμένο αξονικό τομογράφο.

Και την ίδια μέρα με τα 2 αυτά τραγικά γεγονότα βγαίνει και φωτογραφία που δείχνει τον Υπουργό Υείας να ποζάρει με την οικογένειά του σε κοσμική έξοδο. Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου που βγαίνει, που ποζάρει, που πουλά glamorous lifestyle όμως με ενδιαφέρει η ανευθυνότητά του. Δεν έχει ούτε την τσίπα να κάτσει μέσα στο σπιτάκι του και να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Να μην προκαλεί ανθρώπους που βρέθηκαν δίχως ασφαλιστική κάλυψη από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά θα μου πεις αφού τέτοια κοινωνία είμαστε που τους ανεχόμαστε, και ανεχόμαστε και κάθε άλλο κυβερνητικό παλιάτσο, καλά μας κάνει ο Άδωνις και ο κάθε Άδωνις και μας χλευάζουν μέσα στα μούτρα μας.

Και δεν είναι άλλωστε μόνο αυτά τα 2 περιστατικά που δείχνουν πόσο ανίκανος ή αδιάφορος είναι ο υπουργός Υγείας. Σήμερα, 2.11.2013 μαθαίνουμε από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι μετά από επιστολή σε συγγενή ψυχικά πάσχοντα στο Δρομοκαΐτειο διώχνουν τους ασθενείς. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή γράφει πως «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, τα τμήματα χρονίως νοσηλευομένων ασθενών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής ‘Δρομοκαΐτειο’ πρόκειται να παύσουν τη λειτουργία τους μέχρι 31-12-2013…. Παρακαλούμε για τη δική σας συνεργασία για να γίνει δυνατή η όσον το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση του συγγενή σας σε δομές για συνέχιση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας του». 

η επιστολή έξωσης ψυχικά πασχόντων ασθενών

Και έχει και άλλο περιστατικό στο οποίο ο Α.Γεωργιάδης είναι υπεύθυνος. Αναφέρομαι βεβαίως στην επαναφορά του ΓΥ/39Α, γνωστή και ως διάταξη Λοβέρδου. Με αυτή την διάταξη έγινε το κυνήγι των οροθετικών γυναικών. Η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την πρακτική αυτή, το κυνήγι των οροθετικών γυναικών δηλαδή, ενώ όλες οι οροθετικές γυναίκες τα ονόματα και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα αθωώθηκαν από τα δικαστήρια.

Και μου έρχεται στο νου μια ανάρτηση της σελίδας στο facebook, η οποία γράφει ότι «O υπουργός υγείας με την υστερική φωνή και τον κυνισμό που τον διακρίνει, δήλωσε ότι ‘τα δημόσια συστήματά μας κοστίζουν περισσότερο από ό,τι τα ιδιωτικά’».

Πολλοί θα πουν «ναι μεν, είμαι υπέρ της δημόσιας δωρεάν υγείας αλλά υπάρχει σπατάλη και μπλαμπλαμπλα…». Ένα «μάς» εξηγεί όλη την πρότασή του και ξεβρακώνει όσους ανακαλύπτουν διάφορα «αλλά» όταν μιλάμε για δωρεάν δημόσια υγεία.

Ποιοι είναι αυτό το «μας»; Όσοι έχουν εξασφαλισμένη περίθαλψη λόγω θέσης ή βάσει του πλούτου που απέκτησαν σε βάρος της κοινωνίας και όσοι πλουτίζουν ακριβώς από την διάλυση της δωρεάν υγείας και τον ανθρώπινο πόνο. Κανείς άλλος.

Όσο για την πολιτική αλητεία του πιο προκλητικού βλάκα της Ελλάδας (που περνιέται και για έξυπνος), δεν έχουμε να πούμε παρά μόνο: τράβα να πουλήσεις κανένα «ιστορικό» φωτορομάντζο τσιρίζοντας κύριε υπουργέ.»

Και αναρωτιέμαι γιατί ο Υπουργός Υγείας δεν έχει παραιτηθεί ακόμα! Με  ποιο ηθικό ανάστημα βγαίνει με καμπόσικο στυλάκι και κουνάει το δάχτυλο σε όλους όσους αγωνίζονται; Ποιος νομίζεις ότι είναι; Τι νομίζει ότι είναι; Στα χέρια του έχει το αίμα ενός βρέφους 2,5 ετών! 2,5 ετών παιδί πέθανε εξαιτίας της ανικανότητας της δική του και των προκατόχων του. Εξαιτίας της συνολικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία κόβει χρηματοδοτήσεις για να αποπληθρωθούν δάνεια και τόκοι. Και λέει μάλιστα από τηλεοράσεως, ότι δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις για να σώζονται ζωές ανθρώπων που δεν έχουν τα προνόμια που έχει ο ίδιος και οι όμοιοι του στην περίθαλψη;

Δεν είμαι σίγουρος για το τι είναι ποιο επικίνδυνο…η ανοχή μας σε τέτοιους ανθρώπους όπως ο Άδωνις ή ότι η νοοτροπία που έχει ο Υπουργός Υγείας πλέον έχει πέρασει σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας το οποίο προτιμάει να ιδιωτεύει παρά να αγωνίζεται για όλους;

Πρώτη ανάρτηση εδώ: http://www.o-klooun.com/politiki/o-adonis-ta-psemata-kai-to-death-story

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο