10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Απεργία πείνας “φιλοξενούμενου” από την Ερυθραία στις φυλακές Λάρισας

b2ap3_thumbnail_filakesout1.jpg 

 

Στην 7η ημέρα απεργίας πείνας βρίσκεται  ο Μ.Χ. από την Ερυθραία ο οποίος κρατείται ως “φιλοξενούμενος”  στη Β’ πτέρυγα των φυλακών Λάρισας. Ο Μ.Χ. έχει εκτίσει την ποινή του από τον Μάιο του 2013 και έχει υποβάλει αίτηση για άσυλο,  χωρίς όμως να έχει πάρει καμία απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αλληλέγγυο που τον επισκέφθηκε, παρόλο που ο Μ.Χ. βρίσκεται στην 7η ημέρα απεργίας πείνας η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ άσχημη,  έχει μεγάλη αδυναμία και μιλάει με δυσκολία. Μέχρι σήμερα δεν τον έχει επισκεφτεί γιατρός.

Ο Μ.Χ. έχει στο σώμα του σημάδια βασανισμού από προηγούμενη φυλάκισή του στην Ερυθραία, που σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο γι’ αυτόν να επιστρέψει εκεί.

Η απεργία πείνας του Μ.Χ. φέρνει ξανά στην επιφάνεια το πολύ σημαντικό αλλά αγνοημένο ζήτημα των “φιλοξενούμενων” του κράτους στις φυλακές.

Πρόκειται για εκατοντάδες μετανάστες σε φυλακές όλης της Ελλάδας ,  που ενώ έχουν εκτίσει την ποινή τους, κρατούνται στις φυλακές χωρίς να επιτρέπεται να απελαθούν καθώς η χώρα τους βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση αλλά δεν τους χορηγείται και πολιτικό άσυλο.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο