10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Άγρια καταστολή της συγκέντρωσης της Τρίτης στο Σύνταγμα

mat_2011Σε κλοιό καταστολής βρισκόταν από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης η Βουλή, καθώς αναμενόταν συγκέντρωση κατά της ψήφισης του έκτακτου τέλους ακινήτων στις 7 μ.μ., όπως έχει προαναγγείλει η συνέλευση της πλ. Συντάγματος και άλλες συλλογικότητες.

Παράλληλα, περίπου 400 αστυφύλακες και ειδ. φρουροί πραγματοποίησαν ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Β. Σοφίας, στην είσοδο της Βουλής, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των αποδοχών τους.

Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν την αποδοκιμασία του κόσμου και προστατεύτηκαν από τα ΜΑΤ.

Ο «φράχτης» έχει τοποθετηθεί στο ύψος της οδού Ακαδημίας.

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα έφτασε σε προσέλευση περίπου τους 5.000 ανθρώπους.

2-3 ειδικοί φρουροί από τη συγκέντρωση των αστυνομικών αποδοκιμάστηκαν από κόσμο μπροστά στη Μ. Βρετανία και, ένας εξ αυτών, προέτεινε το περίστροφό του προκαλώντας.

Όταν ήρθε η ώρα αποχώρησης των βουλευτών από το κτίριο, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν άγρια στους συγκεντρωμένους, με ξύλο, δακρυγόνα και κρότου-λάμψης, προκειμένου να εξασφαλίσουν την περίμετρο.

Ένας άνδρας κειτόταν αναίσθητος για περίπου μισή ώρα στο πεζοδρόμιο της Β. Γεωργίου, έως ότου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τα ΜΑΤ διέλυσαν τη συγκέντρωση και απώθησαν τον κόσμο στα στα στενά γύρω από το Σύνταγμα.

Μικρός αριθμός συγκεντρωμένων παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο