10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τα απαγορευμένα όπλα DIME στους βομβαρδισμούς της Γάζας

 

1404923437147.jpg

13  Ιουλίου 2014, 6:54 (Τελευταία ενημέρωση 13 Ιουλ 2014 13:33) 

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας   κατηγορεί το Ισραήλ για   χρήση απαγορευμένων όπλων κατά τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας ,στην οποία κατοικούν   1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.
 

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ  – Τρομακτικές εικόνες των  θύματα των πρόσφατων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας  αποκαλύπτουν ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί διεθνώς απαγορευμένο όπλα, σύμφωνα με  Παλαιστίνιους και ξένους γιατρούς και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Ασράφ αλ Κούντρα δήλωσε ότι τα σώματα των περισσότερων θυμάτων έχουν αποτεφρωθεί, ενώ άλλα ήταν εντελώς κομματιασμένα.

Είπε επίσης ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί όπλα που καταστρέφουν τα σώματα των θυμάτων τους, σημειώνοντας ότι μια προκαταρκτική έρευνα στα θύματα αποκάλυψε την τρομακτική φύση των όπλων που χρησιμοποιούνται στις συνεχιζόμενες  επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.”Το Ισραήλ χρησιμοποιείσε διεθνώς απαγορευμένα όπλα στις δύο προηγούμενες επιχειρήσεις του στη Γάζα,”  είπε ο Αλ Κούντρα. “Τα ίδια όπλα που χρησιμοποιούνται τώρα.”Τέλος κάλεσε τις διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναγκάσουν το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τις συνεχείς παραβιάσεις του εναντίον του παλαιστινιακού λαού.Αυτόπτες μάρτυρες, εν τω μεταξύ, έχουν αναφέρει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν αποτεφρώσει όσους   έτυχε να είναι κοντά σε στόχους.

Ο υφυπουργός υγείας Γουσέφ Αμπούλ Ρες δήλωσε:

“Οι ιατρικές ομάδες έχουν βρει πληγές στα σώματα των νεκρών και των τραυματιών που προκαλούνται από τα απαγορευμένα όπλα DIME (Dense Inert Metal Explosives. Οι ξένοι γιατροί στη Γάζα έχουν επιβεβαιώσει ότι οι Ισραηλινοί πύραυλοι και οι βόμβες είναι όπλα καταστροφικά και διεθνώς απαγορευμένα”.

Ο Αμπούλ Ρες ανέφερε ότι περίπου το 40 τοις εκατό από αυτούς που σκοτώθηκαν στις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα,   ήταν γυναίκες και παιδιά.

“Τα παιδιά και οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 62 τοις εκατό των τραυματιών από τις επιθέσεις”, είπε, και συνέχισε απευθύνοντας έκκληση προς τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή κοινότητα “να εντείνουν τις πιέσεις για να σταματήσει το Ισραήλ την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας”.

 Φωτογραφίες έδειξαν Παλαιστίνιους των οποίων τα άκρα είχαν καεί και άλλους των οποίων τα πτώματα  φαινόταν σαν να είχαν δεχθεί  χημική επίθεση.

ΟΠρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ως «πόλεμο κατά ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού».

Ο ακτιβιστής Εσάμ Γιουνίς δήλωσε ότι το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου εναντίον του λαού της Γάζας.”Η στόχευση αμάχων είναι παραβίαση των συμβάσεων του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου”  προσθεσε ο Γιουνίς,   επικεφαλής του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αλ-Μεζάν που βρίσκεται στη Γάζα. Είπε επίσης ότι το Ισραήλ στοχεύει γυναίκες και  παιδιά, τα πτώματα των οποίων  μετατράπηκαν σε άνθρακα, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.
 

Το 2009, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  κατηγόρησε το Ισραήλ για χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων στην τριών εβδομάδων ισραηλινή επιχείρηση  στη Γάζα, στα τέλη του 2008, αρχές του 2009.Το Ισραήλ, από την πλευρά του, εξακολουθεί να αρνείται ότι χρησιμοποιεί απαγορευμένα όπλα.

Τουλάχιστον 166 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από την ημέρα που το Ισραήλ εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δευτέρα, με στόχο τον  τερματισμό της ρίψης ρουκετών από τη λωρίδα.

Οι οργανώσεις αντίστασης στη Γάζα, από την πλευρά τους, συνεχίζουν να εξαπολύουν πυραύλους χαμηλής απόδοσης σε πόλεις του Ισραήλ, σε απάντηση των ισραηλινών αδυσώπητων χτυπημάτων.

 

[email protected]

ΠΗΓΕΣ; dailysabah , http://www.aa.com.tr/en

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο