10 χρόνια

Η ισραηλινή αστυνομία σκότωσε 2 Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη κατά την διάρκεια διαδηλώσεων.

Μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις εδώ και χρόνια έλαβε χώρα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ενάντια στην επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές και ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 800.

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Πέμπτη 24/7, σε συγκρούσεις με ισραηλινή αστυνομία βόρεια της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό.
Διαδηλώσεις αναφέρθηκαν επίσης στη Ναμπλούς, τη Βηθλεέμ και την Ιερουσαλήμ.
Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Ραμάλα είπαν ότι δέχτηκαν δεκάδες θύματα τραυματισμένα με πραγματικά πυρά και απηύθυναν έκκληση για δωρητές αίματος.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, ότι τα στρατεύματα χρησιμοποίησαν «μέσα διασποράς ταραχών» εναντίον των διαδηλωτών, που πετούσαν πέτρες και μολότοφ και είχαν μπλοκάρει το δρόμο καίγοντας λάστιχα.

Ξημερώματα της Παρασκευής, τμήματα του κεντρικού δρόμου μεταξύ της πόλης Ραμάλα και την Ιερουσαλήμ της Δυτικής Όχθης ήταν «γεμάτα με πέτρες, που ως επί το πλείστον νεαροί Παλαιστίνιοι έριξαν προς τις ισραηλινές δυνάμεις».
Δύο Παλαιστίνιοι ακτιβιστές και το Ιsrael Radio, ανέφεραν ότι η διαμαρτυρία φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει από το τέλος της παλαιστινιακής εξέγερσης της περιόδου 2000-2005.
«Στη Δυτική Όχθη, πρέπει να ενισχύσουμε και να οδηγήσουμε τις προσπάθειες αντίστασης μας σε ένα υψηλότερο επίπεδο», είπε ο  Na’el Halabi, ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Birzeit, στο Al Jazeera στη Ραμάλα. «Η Γάζα δεν είναι μόνη της: είμαστε μέρος του ίδιου αγώνα».

Νωρίτερα, στη Γάζα, ο Ισραηλινός στρατός χτύπησε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη Μπέιτ Χανούν, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας 200. Οι Παλαιστίνιοι είχαν καταφύγει στο σχολείο αυτό, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού. Υπάλληλοι της UNRWA, δήλωσαν, ότι προσπάθησαν μάταια να διαπραγματευτούν την ασφαλή έξοδο του προσωπικού και των πολιτών.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=7RP0_66GTuI","width":"800","height":"450"}

BtWcQaUIMAEsRHI

BtGeT3XIEAApQjx

BtGeTcxIAAEgkz2

nablus 1

BtWWrk9CYAAyKE5

(πηγές : http://revolution-news.com/israeli-police-kill-2-in-west-bank-clashes-as-gaza-is-under-attack/

http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/07/israel-kills-palestinian-west-bank-clashes-2014724213831750431.html)

(επιμέλεια, μετάφραση Sylvia)

 

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο