10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Παμπ στο Λονδίνο προσφέρει δωρεάν χριστουγεννιάτικο γεύμα σε αστέγους

pub2.jpg

Η είδηση ότι μια παμπ στο Λονδίνο θα προσφέρει χριστουγεννιάτικο δείπνο σε αστέγους απέκτησε εξαιρετικά μεγάλη δημοσιότητα και είναι πολλοί αυτοί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Η παμπ William IV στο Ίσλιγκτον, έγραψε στο τουίτερ, στις αρχές της εβδομάδας: “Αυτή την Κυριακή, είμαστε ανοιχτοί για τους άστεγους και τους πεινασμένους και θα τους προσφέρουμε ένα κανονικό χριστουγεννιάτικο δείπνο. Παρακαλούμε διαδώστε τα νέα και μοιράστε αγάπη “.

 

b2ap3_thumbnail_pub.jpg

Το μήνυμα εξαπλώθηκε αμέσως από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήθηκε σχεδόν δέκα χιλιάδες φορές.

Ο σεφ και διευθυντής Άνταμ Χάρντιμαν σέρβιρε σε 183 άστεγους ένα πλήρες μενού που περιείχε ψητή γαλοπούλα, μοσχαρίσιο κρέας και σολωμό – από τις 12:00 έως τις 15:00 την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η ιδέα του ήρθε όταν σκέφτηκε ότι ήθελε να μαγειρέψει για “ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη”.

 

a1sx2_Thumbnail1_pub3.jpg

Πρόσθεσε ότι “πάντα ήθελα να μαγειρέψω ή να γίνω εθελοντής για τους άστεγους τα Χριστούγεννα. Όλοι στην παμπ χάρηκαν μόλις το άκουσαν.”

Πολλοί άνθρωποι που έμαθαν την είδηση προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά στην παμπ, αλλά ο κ. Χάρντιμαν είπε πως δεν χρειάζεται βοήθεια.

“Αν θέλουν να βοηθήσουν ας βγουν στους δρόμους να ενημερώσουν τους αστέγους” είπε. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι πρόσφεραν τη βοήθειά τους με διαφορετικούς τρόπους.

Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver δώρισε λαχανικά, ενώ  εταιρείες ταξί μετέφεραν τους ανθρώπους στην παμπ δωρεάν.

 

a1sx2_Original1_pub1.jpg

Ο σεφ Αδάμ Χάρντιμαν είπε ότι είχε αρκετά τρόφιμα για να εξυπηρετήσει περίπου 400 άτομα.

Ο Ρόι Ντρέιν, ο οποίος δεν είναι άστεγος  αλλά μόνος, μετά τον θάνατο της συζύγου του, ήταν εκεί νωρίς για να απολαύσει το γεύμα.

“Το φαγητό είναι εξαιρετικό. Νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ καλό αυτό που έγινε εδώ σήμερα”, είπε.

 bbc

omniatv 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο