10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Τιμώντας την αλήθεια

Έκπληκτο το πανελλήνιο παρακολούθησε την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην ΝΕΡΙΤ. Η έκπληξη βέβαια δεν προήλθε από κάποια δήλωση του πρωθυπουργού…Αυτό νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο. Η έκπληξη προήλθε από το γεγονός ότι η συνέντευξη δεν ήταν…συνέντευξη, άλλα ένα ακόμη διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά με δύο διακοσμητικούς δημοσιογράφους για να φανεί σαν κάτι τέτοιο μιας και όλοι φαίνεται να έχουν ξεχάσει τι είναι αυτό που λέγεται συνέντευξη και πώς γίνεται. 

Ο σχολιασμός και οι αντιδράσεις στην παθητικότητα που έδειξαν οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ αλλά και η μετατροπή της -όχι ότι ήταν και κάτι άλλο εξ αρχής- σε ένα εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας, προκάλεσαν με τη σειρά τους της αντιδράσεις τόσο καθεστωτικών δημοσιογράφων, όσο και της ίδιας της ΝΕΡΙΤ. Το κρατικό κανάλι μας κανάλι φαίνεται να τιμά μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος του, τον δημιουργό της. Αυτόν με την εντολή του οποίου απαγορεύτηκε η προβολή της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ λίγους μήνες πριν στην κατά τα άλλα “πολύφωνη” ΝΕΡΙΤ… Αλλά άμα δεν τιμήσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Και η κατάρρευση φαίνεται να πλησιάζει γι’ αυτό και όλη η πρεμούρα. 

Γι’ αυτό και παρατηρούμε ακόμη σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρά σε μία ακόμη εκστρατεία τρομοκράτησης και προπαγάνδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εξώφυλλα των καθεστωτικών εφημερίδων της χώρας με αποκορύφωμα τα παρακάτω:

 

Μία προσπάθεια απόλυτης τρομοκράτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης με φόντο την… επέλαση των κομουνιστών και της απόλυτης εξαθλίωσης της χώρας σε περίπτωση μη εκλογής του Δήμα. Ο φόβος και η ανησυχία βέβαια που αποτυπώνεται στα εξώφυλλα των μεγάλων εφημερίδων και στις ειδήσεις των εννιά δεν είναι ότι εκφράζει πραγματικά την ανησυχία των συντακτών τους για το καλό της κοινωνίας. Το έχουν δείξει φυσικά δεκάδες φορές πώς το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν το κομμάτι τους. Εξάλλου από εφημερίδες και κανάλια που διοικούνται από τους ίδιους που κινούν τα νήματα της κυβέρνησης και ζούνε μέσα από τη διαπλοκή δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε και κάτι καλύτερο. Το Πρώτο Θέμα για παράδειγμα εκφράζει τις ανησυχίες και τους φόβους ενός διεφθαρμένου και ξεπουλημένου ιδιοκτήτη:

Η αλήθεια του Θέμου

Η προσπάθεια σπίλωσης της αλήθειας από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. ήταν αναμενόμενη. Το χέρι που σε ταΐζει δε το δαγκώνεις. Η προπαγάνδα και η προσπάθεια παραπλάνησης δεν έχουν όρια, με το θράσος των μέσων να εκτοξεύεται όσο το τέλος μιας εποχής οικονομικής ευημερίας για τους ιδιοκτήτες τους φαίνεται να πλησιάζει.

Το κρατικό κανάλι, στην απάντηση του στην καταγγελία της ΕΣΗΕΑ μεταξύ άλλων εξωφρενικών δήλωσε και τα παρακάτω:

«Η ΝΕΡΙΤ θα εξακολουθήσει να υπηρετεί απαρέγκλιτα τις εκ του νόμου προβλεπόμενες υποχρεώσεις της, εξυπηρετώντας τις ανάγκες ενημέρωσης και πληροφόρησης του ελληνικού λαού»

Φαντάζομαι πώς παρόμοια θέση θα έχουν τα Νέα, το Πρώτο Θέμα και καθένα από τα καθεστωτικά μέσα. Αυτοί οι φορείς της αλήθειας και υπερασπιστές του δημόσιου καλού, υπηρέτες της ενημέρωσης και της πληροφόρησης του λαού θα μπορούσαν να αποκαλύψουν και μία άλλη αλήθεια στο κοινό τους: τα χρέη των ιδιοκτητών και τις διευκολύνσεις που είχαν τόσα χρόνια από το κράτος. Μετά η συζήτηση θα έπαιρνε άλλη τροπή…

Πηγή: oneiro-polos.blogspot.com

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο