Μαζικά καψόνια στο ΣΠΕΝ Κορίνθου

Μαζικά καψόνια στο ΣΠΕΝ Κορίνθου

Ο ελληνικός στρατός για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι δε μπορεί να υπερβεί τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να αντιμετωπίσεις τους φαντάρους ως πολίτες με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στο Σχολείο Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Κόρινθο.

Η συμπεριφορά αξιωματικών και υπαξιωματικών είναι απαξιωτική και υβριστική. Ενδεικτικά αναφέρουμε το εξής επεισόδιο: όταν λοχίας χρειάστηκε φαντάρους για να μεταφέρουν στόχους στο πεδίο βολής κατά τη διάρκεια άσκησης, έλαβε ως απάντηση από τον υπολοχαγό «πάρε δύο μαλάκες να στους κουβαλήσουν»!

Φυσικά δεν τηρείται κανένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, δεν υπάρχει στάνταρ ώρα φαγητού, ενώ συχνά η ίδια η εκπαίδευσης εντελώς παράνομα μετατρέπεται ως μέσο βασανισμού των συναδέλφων. Επαναλαμβανόμενα, πραγματοποιείται εξαντλητικό σημειωτόν έξω από τα εστιατόρια, που συνεχίζεται συχνά και μέσα στους θαλάμους κατά παράβαση του Στρατιωτικού Κανονισμού. Και αν δεν αντέχεις υπάρχουν οι ειρωνείες των αξιωματικών.

Δεν λείπουν όμως και τα μαζικά καψόνια. Εφαρμόζοντας την ναζιστικής έμπνευσης συλλογική ποινή για ατομικό παράπτωμα -επίσης κολάσιμη από τον Κανονισμό- με το παραμικρό οι φαντάροι διατάζονται να εκτελέσουν επαναλαμβανόμενα σημειωτόν και κάμψεις ως αντίποινα και μέσο «σωφρονισμού» τους!

Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες ενώ με ευθύνη των αξιωματικών απαγορεύεται στους φαντάρους να διαφυλάξουν την υγεία τους. Χαρακτηριστικά, μετά από νυχτερινή άσκηση, οι φαντάροι επισκέφτηκαν τα εστιατόρια για φαγητό, αλλά τους απαγορεύτηκε να πλύνουν τα χέρια τους.

Η δικαιολογία; «Ρύζι με κιμά θα φάτε ρε κομάντα, τι τα θέλετε τα καθαρά χέρια»;

Ακόμη όμως και μετά την αιμοδοσία, οι συνάδελφοι δε βγαίνουν ελεύθεροι υπηρεσιών, αλλά υφίστανται πολύωρη εκπαίδευση κάτω από τον ήλιο. Οι υγειονομικές αρχές στην Κόρινθο όχι μόνο δε παρεμβαίνουν για να προστατεύσουν τους φαντάρους, αλλά συχνά δέχονται με ειρωνεία στα ιατρεία τους τραυματισμένους στρατιώτες.

Συχνά, πρωταγωνιστής των αυθαιρεσιών είναι ο υπολοχαγός διοικητής του 3ου Λόχου, ο οποίος καυχιέται για το βύσμα του και υπόσχεται να βγάλει Ι5 όσους φαντάρους δεν αντέχουν τη βαριά εκπαίδευση. Μιλάμε για αξιωματικό που παραβιάζει στυγνά τον κανονισμό και απαιτείται άμεσα η αντιμετώπιση του από την ιεραρχία.

Όμως και ο Υποδιοικητής στην Κόρινθο ενώ είναι ενήμερος για τα όσα συμβαίνουν, εμπαίζει τους φαντάρους και καλύπτει τις παρανομίες των βαθμοφόρων.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά στην αναφορά στο διοικητή και να απαιτήσουν το σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο