Έκκληση σε Δράση: Στηρίξτε την απεργία πείνας των Παλαιστινίων κρατουμένων

 

Η Εκστρατεία Free Ahmad Sa’adat στέκεται αλληλέγγυα με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας και καλεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενώσουν τις φωνές τους με την έκκληση των κρατουμένων για δικαιοσύνη.

Ο Ahmad Sa’adat, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και εθνικός ηγέτης, φυλακίστηκε από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αφότου απήχθη στις 13 Μαρτίου 2006. Τον άρπαξαν μετά από μια βίαιη ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή από μια φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής όπου κρατούταν παράνομα χωρίς κατηγορίες ή δίκη για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, υπό την φρούρηση των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Βρίσκεται στην απομόνωση για περισσότερα από δύο χρόνια, μετά το κάλεσμα του για αντίσταση στην ισραηλινή επίθεση στην Γάζα τον χειμώνα του 2009.

Η δήλωση των κρατουμένων αναφέρει:

«Εμείς, οι σύντροφοι του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στις σιωνιστικές φυλακές και στα κέντρα κράτησης, δηλώνουμε στον αποφασιστικό, γενναίο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου:
Ανακοινώνουμε ότι θα ξεκινήσουμε την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, απεργία πείνας επ’ αορίστου χρόνου, σε απάντηση στις επίσημες πολιτικές της σιωνιστικής κυβέρνησης και της φασιστικής διοίκησης των φυλακών. Απαιτούμε τα δικαιώματα μας και την αξιοπρέπεια μας και αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά και τις αξίες μας.

Οι στόχοι μας από την απεργία πείνας είναι:

1. Ο τερματισμός της απομόνωσης του συντρόφου μας, Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μέλους του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης και του Κεντρικού Συμβουλίου της PLO, Ahmad Sa’adat, Abu Ghassan.

2. Ο τερματισμός της τακτικής της απομόνωσης για όλους τους κρατούμενους.

3. Ο τερματισμός του συστηματικού εξευτελισμού από τον κατοχικό στρατό ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στα σημεία ελέγχου και τα περάσματα, ειδικά όταν στοχοποιούν τους επισκέπτες των κρατουμένων και τον τερματισμό της αυθαίρετης άρνησης των επισκέψεων στους φυλακισμένους, ειδικά σε αυτούς από την Λωρίδα της Γάζας. Ο τερματισμός του εξευτελισμού και της κακοποίησης των κρατουμένων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους.

Οι αρχές της επανάστασης μας περιλαμβάνουν την απόρριψη όλων των μορφών αδικίας και, για μας, τον αγώνα και τη σύγκρουση με τον κατακτητή σε όλα τα μέτωπα και τα μέρη με τον δικό μας τρόπο. Καλούμε όλους τους Παλαιστίνιους και τους Άραβες, τις πολιτικές δυνάμεις και τα ιδρύματα, τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, να υψώσουν την φωνή τους μαζί μας, για να μην γίνουμε εύκολη λεία ενός βίαιου κατακτητή.

Υποσχόμαστε στον λαό μας και στην κληρονομιά των μαρτύρων της Παλαιστίνης ότι θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας, μέχρι την νίκη.

Μεγάλη Δόξα στους μάρτυρες…
Νίκη στην επανάσταση …
Η νίκη είναι αναπόφευκτη.”

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ AHMAD SA’ADAT ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!

Αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε σε έκκληση του PFLP (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) και παρά τις δυσκολίες να κάνουμε μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης. Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή 5.600 Παλαιστίνιοι βασανίζονται στις ισραηλινές φυλακές, πολλοί δίχως έστω και μια εικονική δίκη – ανάμεσά τους και 217 ανήλικοι (σύμφωνα με το ισραηλινό “δίκαιο”, ακόμη και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών μπορούν να προσαχθούν σε στρατοδικείο…). Οπότε:

Παρακαλούμε τους εκλεγμένους συντρόφους και φίλους (μέλη ΔΣ σωματείων και φοιτ. συλλόγων, περιφερειακούς-δημοτικούς συμβούλους κ.λπ., μαζί και με άλλους εκλεγμένους αν είναι εύκολο) να αντιγράψουν το παρακάτω κειμενάκι:

Dear Sir/Madame,

The undersigned declare our support to the demands of the Palestinian political prisoners who began an open-end hunger strike on September 27, 2001. Please take action in order that the international humanitarian law will be respected, abolishing the barbaric regime of solitary confinement and isolation imposed on Mr Ahmad Sa’adat and all Palestinian political prisoners. Furthermore, take action in order to end the policy of systematic humiliation of the prisoners’ visitors, and ensure the rights of the Palestinian political prisoners to education and visits.

Sincerely,

υπογραφή + ιδιότητα

και να το στείλουν:

– στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα [email protected]

– ΚΑΙ στον Ερυθρό Σταυρό της Ιερουσαλήμ [email protected]

– με ταυτόχρονη κρυφή κοινοποίηση (BCC) στο [email protected] KAI στο [email protected]

Εναλλακτικά, στείλτε ονόματα και ιδιότητες στο μέιλ [email protected] και τα προωθούμε εμείς

 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

1. Διοργανώσετε πικετοφορίες, διαδηλώσεις στην ισραηλινή πρεσβεία ή στο προξενείο στην χωρά σας και απαιτήστε την άμεση απελευθέρωση του Ahmad Sa’adat και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.
2. Μοιράστε το φυλλάδιο της Εκστρατείας Free Ahmad Sa’adat σε τοπικές δράσεις στην περιοχή σας

3. Γράψτε στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και σε άλλες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να αναλάβουν τις ευθύνες του και να δράσουν, απαιτώντας εγγυήσεις από τους Ισραηλινούς για την απελευθέρωση του Ahmad Sa’adat και των άλλων πολιτικών κρατουμένων από την σωφρονιστική απομόνωση. Στείλτε email στον Ερυθρό Σταυρό, που η ανθρωπιστική του αποστολή περιλαμβάνει και την καταγραφή των συνθηκών κράτησης των φυλακισμένων, στο [email protected] και ενημερώστε τους για την επείγουσα κατάσταση του Ahmad Sa’adat.

4. Στείλτε email στην Εκστρατεία Free Ahmad Sa’adat στο [email protected] με ανακοινώσεις, αναφορές και πληροφορίες για τα τοπικά γεγονότα, τις δράσεις και την διάδοση του φυλλαδίου.

Η Εκστρατεία Free Ahmad Sa’adat

(http://r-freepalestine.blogspot.com/2011/09/blog-post_2313.html)

Διαβάστε κι εδώ για την Τραγωδία των Παλαιστινίων κρατουμένων

Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο