Έρευνες της ΕΕ για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων κατά τον πόλεμο του Κοσόβου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε έρευνες στο Κόσοβο για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων που δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων στο Κόσοβο.

Η ειδική ομάδα εργασίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) ανέλαβε καθήκοντα στις Βρυξέλλες για να διερευνήσει τις σχετικές αναφορές του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μάρτι.

Ο Τζον Ουίλιαμσον, ο εισαγγελέας που ορίστηκε επικεφαλής της ειδικής ομάδας της Eulex, αναμένεται στις Βρυξέλλες μόλις ολοκληρώσει το έργο του ως ειδικός ερευνητής των εγκλημάτων πολέμου στην Καμπότζη.

«Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εισαγγελείς, ερευνητές και προσωπικό στήριξης από διάφορες χώρες», ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Με δεδομένο ότι η έρευνα έχει διεθνείς διαστάσεις, η ειδική ομάδα εργασίας θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, πρόσθεσαν.

Σημαντικός μάρτυρας στη δίκη για εγκλήματα πολέμου του Φατμίρ Λιμάι, ενός από τους πρώην διοικητές του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου», βρέθηκε νεκρός πριν από μια βδομάδα στη Γερμανία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, οι αξιωματούχοι της ΕΕ τόνισαν ότι η Eulex κατέστησε σαφές ότι «έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην έρευνα και στα συμπεράσματα των γερμανικών αρχών» για το θάνατο του προστατευόμενου μάρτυρα.

Η οικογένεια του προστατευόμενου μάρτυρα, για τον οποίο αρχικά είχε αναφερθεί ότι αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για «έγκλημα ή δολοφονία» και όχι αυτοκτονία.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο