Νέα έρευνα: Σεβασμός και βία, δύο έννοιες ταυτόσημες

 

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του υπουργείου, τα πειράματα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα διαδηλωτών στη πλατεία Συντάγματος με συμμετέχοντες απ’ όλες τις ηλιακές ομάδες.

Τα αποτελέσματα αυτής της ρηξικέλευθης έρευνας σχολίασε χθες, στο περιστύλιο της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι «Όσον αφορά την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένουμε στην ίδια κατεύθυνση, σεβασμός των δικαιωμάτων των πολιτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τελεία και παύλα»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Καταστολής, Γ. Κλομπ, όσο πιο απρόκλητες είναι οι επιθέσεις των αστυνομικών τόσο πιο έντονα εμπεδώνεται από τους πολίτες ο σεβασμός της προσωπικότητάς και της σωματικής τους ακεραιότητας τους καθώς επίσης και του αναφαίρετου δικαιώματος τους να διαδηλώνουν.

Ακόμη, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, παρατηρήθηκε ότι η συνδυαστική χρήση δακρυγόνων και κροτίδων κρότου – λάμψης, σε κλειστούς και cozy χώρους, όπως σταθμοί μετρό, καφετέριες, μανάβικα καθώς επίσης σε γραφικά σημεία της πόλης (π.χ. Μοναστηράκι κτλ) αυξάνουν την αίσθηση ασφάλειας μεταξύ των πολιτών.

theblob.gr

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο