Δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των 477 Παλαιστινίων κρατουμένων που θα απελευθερωθούν άμεσα

 

Άλλα 550 άτομα αναμένεται να απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές  τους επόμενους 2 μήνες. Η ισραηλινή κυβέρνηση άφησε περιθώριο 2 ημερών να κατατεθούν προσφυγές ενάντια στην απόφαση για απελευθέρωση κάποιων κρατουμένων. (Maan)

alt

Στη λίστα περιλαμβάνεται η Άχλαμ Άρεφ Άχμαντ Ταμίμι, καταδικασμένη σε 16 φορές ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση τον Αύγουστο του 2001 (όταν ήταν 20 χρονών), στην Ιερουσαλήμ που είχε στοιχήσει τη ζωή σε 15 άτομα.

 

Επίσης στη λίστα βρίσκεται και η Lanan Youssef Abu Golmi. Είναι χήρα του μάρτυρα Αμτζάντ Μλεϊτάτ, που είχε δολοφονηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Νάμπλους. Είχε κρατηθεί για έξι χρόνια στις ισραηλινές φυλακές. Ήταν μια από τις περίπου 20 Παλαιστίνιες κρατούμενες που είχαν αφεθεί ελεύθερες τον Οκτώβριο του 2009 ως αντάλλαγμα για ένα βίντεο του αιχμάλωτου Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που είχε δοθεί από τη Χαμάς και έδειχνε ότι αυτός ήταν καλά στην υγεία του. Όμως το 2010 οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής την ξανασυνέλαβαν και την έθεσαν σε «διοικητική κράτηση». Είχε κάνει απεργία πείνας με αίτημα να της επιτραπεί να δει την αδερφή της Ταγκρίντ που επίσης βρισκόταν φυλακισμένη εκείνη την εποχή (έχει αφεθεί ελεύθερη).

Φυλακισμένος βρίσκεται και ο αδερφός της Άχεντ Αμπού Γκούλμα, καταδικασμένος σε ισόβια, κατηγορούμενος από τις ισραηλινές αρχές κατοχής ως ηγέτης στη Δυτική Όχθη, των Ταξιαρχιών Αμπού Άλι Μούσταφα, ένοπλης πτέρυγας του PFLP. Ο Άχεντ Αμπού Γκούλμα είχε απαχθεί,  από τους Ισραηλινούς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του PFLP Αχμέντ Σααντάτ, από τις παλαιστινιακές φυλακές της Ιεριχούς, (τις οποίες υποτίθεται ότι φύλαγαν έπειτα από συμφωνία, αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις) τον Μάρτιο του 2006.

Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται 9 Παλαιστίνιες κρατούμενες που θα παραμείνουν στις ισραηλινές φυλακές: Suad Ahmad Abdul Raouf, Lina Ahmad al-Jarbuni, Khadija Kayed Abu Ayesh, Muna Amna, Bushra al-Tawil, Feda Abu Suneineh, Haniyeh Nasser, Rani Halasa και Worood Qassem. (Maan)

Στη λίστα επίσης δεν περιλαμβάνονται οι 2 πιο γνωστοί Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, το ηγετικό στέλεχος της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούτι, και ο γ.γ. του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Άχμαντ Σααντάτ.

Επίσης δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται ο μηχανικός Ντιράρ Μούσα Γιούσεφ Αμπού Σίσι που απήχθη το Φλεβάρη από πράκτορες της Μοσάντ ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στην Ουκρανία.

203 κρατούμενοι θα εξοριστούν: οι 163 στη Λωρίδα της Γάζας, και οι 40 σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με στέλεχος της Χαμάς, η Τουρκία και το Κατάρ θα φιλοξενήσουν τους εξορισθέντες, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και η Συρία. (Maan) Άλλο στέλεχος της Χαμάς, δήλωσε ότι οι χώρες που είναι έτοιμες να δεχθούν αυτούς που θα εξορισθούν, είναι η Τουρκία, η Συρία και η Ιορδανία. (PIC)

Ήδη έχουν ξεκινήσει μεταγωγές κρατουμένων ενόψει της απελευθέρωσης. (Maan)

by intifada gr

 

 

 

Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο