Δίκη Ληστών Διστόμου | 26η δικάσιμος

Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση που έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ ως «των ληστών του Διστόμου», με την εξέταση και σχολιασμό των αναγνωστέων εγγράφων της δικογραφίας.

Περισσότερα για την υπόθεση και τις ανταποκρίσεις από τις προηγούμενες δικασίμους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθεί η ανταπόκρισή μας από την αίθουσα.


Συνεχίζεται η διαδικασία και σήμερα με την εξέταση αναγνωστέων εγγράφων.

Ενστάσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης σε σχέση με το DNA. Ζητούν να μην αναγνωστούν τα σχετικά έγγραφα γιατί η λήψη των δειγμάτων έγινε παράνομα, άρα και οι συγκριτικές εκθέσεις είναι άκυρες.

Το σκεπτικό συνοπτικά είναι ότι δεν δόθηκε δυνατότητα στους κατηγορούμενους να διορίσουν τεχνικούς συμβούλους, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και ότι η λήψη έγινε χωρίς επιστημονικά εχέγγυα.

Η έδρα επιφυλάχτηκε να απαντήσει επί του αιτήματος, παρακάμπτοντας την ανάγνωση των σχετικών εγγράφων μέχρι τότε.

Ο συνήγορος Ραχιώτης σχολίασε το μείγμα DNA που εντοπιστηκε σε καπέλο που συνδέεται με την ληστεία της Alpha Bank Χολαργού, με κατηγορούμενο τον Γιώργο Πετρακάκο. Αφού ανέπτυξε το σκεπτικό του για μια σειρά από λόγους που το κάνουν αναξιόπιστο. επισήμανε ότι στο ίδιο μείγμα (τουλάχιστον τριών ατόμων) εμπεριέχεται και το DNA του νεκρού αστυνομικού, ο οποιος εξ ορισμού δεν μπορεί να ήρθε σε επαφή με το καπέλο. Αυτό καταδεικνύει και το πόσο σχετική είναι η μεθοδος.

Έγγραφο – έκθεση εργαστηριακής εξέτασης για τις σφαίρες που βρέθηκαν στη ληστεία Alpha Bank Χολαργού.

Σχολιάζει ο συνήγ. Ραχιώτης: Μια από τις σφαίρες που βρέθηκαν στο σώμα του θύματος έχει βγει από το [όπλο τύπου] παραμπέλλουμ, οπότε εχουμε δεδομένο ότι το παραμπέλλουμ πυροβόλησε τον αστυφύλακα. Αυτό το όπλο έχει χρησιμοποιθεί και στην ληστεία Μοσχάτου και Πυλαίας, που έγιναν όταν ο κατηγορούμενος [Πετρακάκος] ήταν φυλακή.

Έγγραφα για τα κατασχεθέντα στο σπίτι στον Βόλο, όπλα που βρέθηκαν εκεί και των οποίων την κατοχή έχει παραδεχθεί ο κατηγορούμενος Πετρακάκος.

Σχολιασμός:

Ραχιώτης (υπεράσπιση): Τι αποδείξεις έχουμε εδω για την κατοχή των όπλων; Για τον Πετρακάκο δεν υπάρχει αμφιβολία αλλά θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για συγκατοχή με την [συγκατηγορούμενη σύντροφό του] Μ. Θεοφίλου; Προκύπτει ότι είναι όπλα επιμελώς κρυμμένα, που φαίνεται ότι δεν υπήρχε πρόσβαση από κάποιον άλλον πέρα από τον κάτοχο τους, τον Πετρακάκο. Της Θεοφίλου τα κατασχεμένα έχουν, όπως είδατε, όλα να κάνουν με το τότε επάγγελμά της, που ήταν σύμβουλος μητρότητας.

Πετρακάκος: Είναι από τα μοναδικά σημεία που νιώθω υπόλογος, κυρίως στην γυναίκα μου. Τα όπλα αυτά, εκεινη την ημέρα δεν έπρεπε να τα αφήσω εκεί. Δεν μπορούσα να τα βάλω αλλού γιατί έκανα μετακόμιση. Θα τα έπαιρνα από εκεί και θα τα έβαζα σε αποθήκη. Η γυναίκα μου δεν είχε πρόσβαση στους χώρους αυτούς που είχα τα όπλα. Δεν ήξερε ότι εχω όπλα στο σπίτι.

Το δικαστήριο συνέχισε με την εξέταση των αναγνωστέων εγγράφων μέχρι τη διακοπή για την επόμενη δικάσιμο, 6 Ιουνίου 2019. Οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάγνωση εγγράφων και η διαδικασία να περάσει στους μάρτυρες υπεράσπισης.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο