10 χρόνια

Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων: Να πάρει θέση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Δικηγόρων, με το αίτημα προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας να λάβει δημόσια θέση για την απεργία πείνας και δίψας του Δ. Κουφοντίνα.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι «Οι περισσότεροι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν τοποθετηθεί υπέρ της ικανοποίησης των δικαίων αιτημάτων του.»

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων:

Να γίνει δεκτό το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να μην πεθάνει απεργός πείνας.

Η ζωή και η υγεία των κρατουμένων αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Σωφρονιστικό Κώδικα ο κρατούμενος στερείται μόνο την ελευθερία του. Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί. Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σύννομο και η άρνηση της Πολιτείας να το ικανοποιήσει αναδεικνύει την ύπαρξη πολιτικής απόφασης για τη θανάτωσή του.

Πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση του ΔΣΑ να τοποθετηθεί για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, αφού η υπόθεση αυτή αφορά τη μη εφαρμογή του σχετικού νόμου προς χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων. Οι περισσότεροι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν τοποθετηθεί υπέρ της ικανοποίησης των δικαίων αιτημάτων του.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ,που υποτίθεται ότι σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την κοινωνία, απαντά, τοποθετείται, μεριμνά, προκειμένου να αποκαθιστά τη νομική και την ηθική αλήθεια και να αρθρώνει μια αυθεντική και ουσιαστική απάντηση για κρίσιμα ζητήματα, μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια.


Δεν είναι αυτός ο ΔΣΑ στον οποίο προσβλέπει η κοινωνία.

Δεν είναι ο αυτός ο ΔΣΑ στον οποίο προσβλέπουν οι δικηγόροι και κυρίως οι νέοι

Γι αυτό σήμερα ζητούμε:

  • Να λάβει θέση ο ΔΣΑ για τη μη εφαρμογή του νόμου στην υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα
  • Να λάβει θέση στήριξης στον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών κι Εισαγγελέων Χριστόφορο Σεβαστίδη ο οποίος βάλλεται γιατί τάχθηκε με την πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Να λάβει θέση σχετικά με τη λογοκρισία που ασκείται για το θέμα, τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από τα διαδικτυακά μέσα.

Η σιωπή είναι συνενοχή.

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο