Με ψευδή αιτιολογία και λάθη από copy-paste οι αποφάσεις διοικητικής κράτησης των Εννέα της Πύλου από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αποφάσεις που εξέδωσε η αστυνομία για τη διοικητική κράτηση των ανθρώπων που κηρύχθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, συντάχθηκαν με τέτοια ταχύτητα που περιλαμβάνουν ψευδή αιτιολόγηση, ενώ έχουν και λάθη “copy-paste” σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου.

Στην εμφανώς πρόχειρα γραμμένη αιτιολογία της απόφασης διοικητικής κράτησης, την οποία φαίνεται ότι ο αστυνομικός που την υπογράφει δεν διάβασε καν, αναφέρεται ότι η αιτιολογία για την διοικητική κράτηση των μέχρι προχτές άδικα προφυλακισμένων επιζώντων του ναυαγίου της Πύλου βασίζεται σε υποψία «διαφυγής» λόγω «έλλειψης σταθερού καταλύματος».

Ο ισχυρισμός αυτός του υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας που εξέδωσε τις αποφάσεις, είναι αντικειμενικά ψευδής, καθώς οι συνήγοροι των Εννέα είχαν ήδη δηλώσει διευθύνσεις φιλοξενίας τους, όπως απαιτείται από τη διαδικασία ασύλου.

Η απόφαση διοικητικής κράτησης φαίνεται ότι γράφτηκε τόσο γρήγορα και στο πόδι, που περιλαμβάνει αναφορά σε «εξαγορά ποινής» των άδικα πρώην προφυλακισμένων, το οποίο βέβαια δεν έχει κάποια σχέση με την περίπτωσή τους, αφού η δίωξή τους κρίθηκε συνολικά απαράδεκτη από το δικαστήριο και οι ίδιοι ρητά αθώοι για όλες τις κατηγορίες.

Προφανώς, ο αστυνομικός έκανε… copy-paste από άλλες αποφάσεις, με σκοπό να εκδώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την απόφαση που θα συνέχιζε να στερεί την ελευθερία από τους επιζώντες του ναυαγίου, παρά την αθώωσή τους από το Τριμελές Εφετείο της Καλαμάτας.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο