Ψηφισμα του ΦΣ ΑΣΟΕΕ για τις επιθέσεις σε μετανάστες

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευση 10/11 του

Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» για τις επιθέσεις σε μετανάστες 8&9/11

Στις 9/11/11 στις 9 το πρωί άνδρες της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκαν στους μετανάστες γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Πολλές μηχανές μαζί όρμισαν στους μετανάστες με τρόπο δολοφονικό συλλαμβάνοντας τελικά δύο εξ αυτών.

Επιπλέον την ίδια ημέρα το μεσημέρι ένας φοιτητής επιτέθηκε και ξυλοκόπησε αναίτια μετανάστη που μοίραζε φυλλάδια στην είσοδο της Δεριγνύ και εν συνεχεία ο φοιτητής κατέφυγε στους χώρους της ΑΣΟΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το άτομο αυτό προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις. Τέτοιες όμως φασιστικές και ρατσιστικές λογικές και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στην ΑΣΟΕΕ και πρέπει να απομωνοθούν.

Ο Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις συμπεριφορές. Το Άσυλο ήταν και είναι χώρος κοινωνικών αγώνων και τα μέλη του Συλλόγου οφείλουν να το υπερασπίσουν.

Και στις 8/11/11, διμοιρία των ΜΑΤ και δημοτική αστυνομία επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο σε μετανάστες που βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας και στο παρκάκι της Νομικής, χώροι Ασύλου.

Η φασιστική επίθεση των ΜΑΤ με προεξάρχοντα και επιτηρητή της επιχείρησης τον δήμαρχο Καμίνη αποτελεί ξεκάθαρη άρση Ασύλου. Έντρομοι οι φοιτητές της ΝΟΠΕ παρακολούθησαν για ένα δεκάλεπτο τους τραμπούκους δολοφόνους των ΜΑΤ να ανοίγουν κεφάλια μεταναστών στην είσοδο της Νομικής σχολής βάζοντας σε κίνδυνο περαστικούς και φοιτητές.

Η τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ σε χώρο Ασύλου αποτελεί την πρώτη ένδειξη του τί σημαίνει για αυτούς “εθνική σωτηρία” και κυβέρνηση συνεργασίας, η τρομοκρατία δηλαδή του λαού, η καταστολή των φοιτητών και του κόσμου της εργασίας. Μπορεί για αυτούς το Άσυλο να ανήκει στο παρελθόν αλλά για εμάς, το φοιτητικό κίνημα, το εργατικό και εν γένει το λαικό κίνημα, το Άσυλο είναι ζωντανό, προπύργιο των αγώνων μας και της αντίστασης μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που δολοφονεί εργαζομένους σε πανεργατικές πορείες και εξαθλιώνει την κοινωνία

Η αλληλεγγύη μας προς κάθε καταπιεσμένο, μετανάστη και μη είναι δεδομένη.

Ειδικά εμείς οι νέοι ξέρουμε καλά ότι οι μετανάστες είναι εικόνα από το δικό μας μέλλον, αν όχι παρόν.

Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές και λογικές.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΦΕΕ ο φοιτητής διαγράφεται από τον Σύλλογο.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο