10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ακραίο! Οι μπάτσοι θα μπορούν να πάρουν δείγμα DNA ακόμα και με τη βία !

Η αστυνομία θα μπορεί να παίρνει δείγμα DNA από υπόπτους για την τέλεση εγκλημάτων ακόμη και με τη βία, αν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, σύμφωνα με γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανασίου Κονταξή.

  Όπως ανέφερε,  απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ανάλυση του DNA, λόγω της σπουδαιότητας αυτού του αποδεικτικού μέσου, είναι σύννομη με το Σύνταγμα και τη διεθνή νομοθεσία, καθώς «το συμφέρον της ολότητας που εξυπηρετεί είναι υπέρτερο του συμφέροντος του ατόμου». Παράλληλα, εκτίμησε ότι ακόμη και αν η λήψη του δείγματος γίνει χωρίς τη συγκατάθεση του υπόπτου, αυτό δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές των άρθρων 2, 5, 7 και 9Α. Υποστήριξε ότι ο σκοπός που επιδιώκεται με τη λήψη γενετικού υλικού υπερτερεί των φερόμενων ως θιγομένων δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Οι ατομικές ελευθερίες δεν είναι, ούτε μπορεί να είναι απεριόριστες. Όποιος ζητάει κάτι τέτοιο είναι εκτός πραγματικότητας», ανέφερε στη γνωμοδότησή του.

 

Τι λενε ρε????

Αν ένας υπερ-μπάτσος θεωρήσει πως κάποιος ΙΣΩΣ έχει κανει αδίκημα που τιμωρείται από 3 μήνες φυλάκιση και πάνω, τότε θάρθει με τη σύριγγα !

..και φυσικά σκασίλα του αν έχει κάνει λάθος, σημασία έχει ότι το σκέφτηκε.

(ας τελειώνουμε με το σύνθημα “μας ψεκάζουνε”, καιρός να υιοθετήσουμε το “μας τρυπάνε για πλάκα”)

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο