Πως θα ανακατανεμηθούν 120.000 πρόσφυγες σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν  την επείγουσα ανακατανομή 120.000 προσφύγων,  από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία, σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι  πρόσφυγες θα ανακατενημηθούν ως εξής:

a1sx2_Thumbnail1_1_20150924-072032_1.png

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν περιλαμβάνονται σε αυτό, δεδομένου ότι έχει αποφασίσει τη μη συμμετοχή, αλλά όλα τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να συμμορφωθούν με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις.

Η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Ρουμανία καταψήφισαν τις ποσοστώσεις, ενώ η Φινλανδία απείχε.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός απάντησε λέγοντας «οι ποσοστώσεις  δεν θα εφαρμοστούν στη Σλοβακία” και ο ευρωβουλευτής της Τσεχίας, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η ψηφοφορία θα έχει «μοιραίες συνέπειες» για την ΕΕ στην Τσεχική Δημοκρατία.

Στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία δόθηκαν οι μεγαλύτερες ποσοστώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

2_20150924-072215_1.jpg

Την περασμένη εβδομάδα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αλλάξουν πορεία σχετικά με την κρίση των προσφύγων.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε:

 “Η Ύπατη Αρμοστεία επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς τις ουγγρικές αρχές  να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση για τα άτομα που χρήζουν προστασίας, σύμφωνα με τις νομικές και ηθικές υποχρεώσεις της.

  Τα Κράτη Μέλη πρέπει να διαχειρίζονται τα σύνορά τους με τρόπο που να συνάδει με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης του δικαιώματος να ζητήσουν άσυλο.

    Δεν είναι έγκλημα για τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα για να ζητήσουν άσυλο.”

 

 independent.co.uk

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο