Αρχική Θέματα 1984

1984

τηλεόραση 2 κατευθύνσεων θα παρακολουθεί τους θεατές

Πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1457152

Πηγή: http://www.theregister.co.uk/2013/02/13/intel_tv

Κάποτε θα ακουγόταν τραβηγμένο και ίσως μάλιστα ορισμένοι να μιλούσαν για συνομωσιολογικά σενάρια. Να όμως που η ελίτ αξιοποιεί τις πολυεθνικές της για να προχωράει διαρκώς σε αναβάθμιση των εξουσιαστικών λειτουργιών.

Η Intel επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να πουλάει ένα "set - top box" απευθείας στο κοινό στα τέλη του τρέχοντος έτους, μαζί με μία υπηρεσία τηλεοπτικού στρήμινγκ, σχεδιασμένο για να παρακολουθεί εσάς, καθώς το παρακολουθείτε.

Ένα παστίτσιο για τη Χρυσή Αυγή

του τσαντίλα Οι περισσότεροι ίσως θα γνωρίζετε για τη σύλληψη του "γέροντος Παστίτσιους", ενός χρήστη του facebook που σατίριζε τον γέροντα Παΐσιο. Ο γέροντας Παΐσιος...

ο νέος κλεφτοπόλεμος έχει αρχίσει

Χθες, παρακολούθησα μία ομιλία του Jacob Appelbaum, την οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε. Απευθύνεται σε ακτιβιστές και τους διδάσκει ουσιαστικά πώς μπορούν να προστατευτούν.

Μέρος 1.

Θα σας ανοίξει τα μάτια σχετικά με το τί μπορεί να συμβεί, ποιος και πώς μπορεί να σας παρακολουθεί, πώς μπορεί να ξέρει τα στοιχεία σας, τις επικοινωνίες σας, την καθημερινότητά σας και πώς μπορείτε να ενοχοποιηθείτε.

Μέρος 2.

Θα σας εξηγήσει πώς μπορείτε να αμυνθείτε, τί μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή ή στο κινητό σας κλπ. Π.χ. δεν είναι απαραίτητο να έχετε σκληρό δίσκο. Αρκεί ένα στικάκι με λειτουργικό πρόγραμμα κι ένα στικάκι ως φορητή μνήμη.

Το ΝΑΤΟ και το “1984″. Όταν ο “Πόλεμος είναι Ειρήνη”


alt

του Ross Ruthenberg (μεταφρ. filistina)

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας ειρήνης και την πολιτική της “Ευθύνης για Προστασία” ( Responsibility to Protect – R2P) του ΝΑΤΟ και για να διατηρήσουμε μια σωστή αίσθηση της ισορροπίας, θα πρέπει να επανερχόμαστε συχνά στο βιβλίο του Τζορτζ  Όργουελ “1984″.  Στο πνεύμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, παρουσιάζουμε μερικά αποσπάσματα από το μελλοντολογικό αυτό βιβλίο:

* Αν το Κόμμα μπορούσε να απλώσει το χέρι στο παρελθόν και να πει για τούτο ή το άλλο γεγονός: Δεν συνέβη ποτέ — αυτό ήταν πιο τρομακτικό από τα απλά βασανιστήρια και το θάνατο.

Mastodon