Αρχική Θέματα Taxim

Taxim

“Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων” όσοι επιστρέφουν στην πλατεία Ταξίμ

 

"Oι ακτιβιστές που επιστρέφουν στην πλατεία Ταξίμ θα θεωρούνται 'υποστηρικτές ή μέλη  τρομοκρατικής οργάνωσης'",  δήλωσε ο Τούρκος υπουργός για τα ζητήματα της  ΕΕ ,  Egemen Βagis ,  σε τοπικά ΜΜΕ. Αυτό έγινε αφού η  αστυνομία διέλυσε την κατασκήνωση των διαδηλωτών στο πάρκο Gezi, χθες 15 Ιουνίου,  μία από τις χειρότερες βραδιές βίας στην Κωνσταντινούπολη.

b2ap3_thumbnail_tur-1.jpg" Δυστυχώς, από τώρα και στο εξής, το κράτος θα πρέπει να θεωρεί τον καθένα που παραμένει στο πάρκο ως υποστηρικτή ή μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης,"  δήλωσε ο υπουργός της ΕΕ, Egemen Βagis, σε  συνέντευξη που έδωσε στον τουρκικό  ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, το Σάββατο.   Ζήτησε να γυρίσουν όλοι οι  ακτιβιστές στα σπίτια τους.

Tο Σάββατο, ο Ταγίπ Ερντογάν, φάνηκε ότι συμβιβάζεται με τις επιθυμίες των διαδηλωτών και συμφώνησε να αναβάλει τα σχέδια για την ανασυγκρότηση του Gezi Park (βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Ταξίμ) που αρχικά ενόχλησαν τους ακτιβιστές.

Ωστόσο, αργότερα το βράδυ ανακοίνωσε σε ομιλία του στους υποστηρικτές του  Κόμματός του για τη Δικαιοσύνη  και την Ανάπτυξη  (AK) ότι το πάρκο πρέπει να «εκκενωθεί».

Αυτό που ακολούθησε αναφέρθηκε από πολλούς ότι ήταν μια από τις πιο βίαιες νύχτες, δεδομένου ότι η αναταραχή έχει ξεκινήσει πριν από δύο εβδομάδες. Η αστυνομία μέσα σε μισή ώρα διέλυσε τους ακτιβιστές στην πλατεία   χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κανόνια νερού.

Mastodon