Όποιος ξεχνά τους διωκόμενους αγωνιστές ξεχνά τον ίδιο τον αγώνα!

Κάλεσμα αλληλεγγύης
Παρασκευή 25/11 & Δευτέρα 28/11,
9 π.μ. στα δικαστήρια Χαλκίδας

Στις 8 Μάρτη του 2007, ημέρα αποκορύφωμα των πολύμηνων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο πλαίσιο που προωθούσε η τότε υπουργός παιδείας Μ. Γιαννάκου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο κατέληξε σε όργιο κρατικής καταστολής. Αποτέλεσμα οι χιλιάδες τραυματίες και οι εκατονάδες προσαγωγές στο σωρό, 61 από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες οι 49 αθωώθηκαν πανηγυρικά, ενώ οι υπόλοιποι 12, έπειτα από ένα καθεστώς ομηρίας 5 χρόνων, δικάζονται από τις 11 Οκτώβρη στη Χαλκίδα .::. Ενημερώσεις με χρονολογική σειρά: 1 | 2 | 3 | 4 |

Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία αποτελώντας κομβικό κοινωνικό ζήτημα, εξαπλώθηκε τότε σε όλο το φάσμα των φοιτητών, ενώ αναζήτησε υποστηρικτές και σε άλλα κομμάτια της κοινωνίας όπως δασκάλους, καθηγητές και εργαζόμενους. Ένας από τους συλληφθέντες της 8/3/2007 προφυλακίστηκε για 6 μήνες εξ΄ αιτίας του γεγονότος ότι ήταν εργαζόμενος και αλληλέγγυος στον αγώνα αυτό.

Σήμερα που οι κοινωνικοί αγώνες διεκδικούν στοιχειώδη δικαιώματα και ανάγκες, κάθε αγωνιζόμενος-η θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση των 12 συλληφθέντων.

Προκήρυξη κατηγορούμενων για τα γεγονότα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριου της 8/3/2007

Ψήφισμα αλληλεγγύης Γ.Σ. φοιτητικών συλλόγων | Φοιτητικός σύλλογος ΜΙΘΕ 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο