Ερχεται ο υπουργός πολέμου του Ισραήλ Εχουντ Μπαρακ στην Αθήνα‏

Ερχεται ο υπουργός πολέμου του Ισραήλ Εχουντ Μπαρακ στην Αθήνα‏

Μέλη συλλογικοτήτων και ανένταχτων αγωνιστών/αγωνιστριών αφοσιωμένων στην παλαιστινιακή υπόθεση πραγματοποίησαν σύσκεψη την Πέμπτη στις 29/12 στο Πολυτεχνείο (ιστορικό κτίριο, Γκίνη) με θέμα την επικείμενη επίσκεψη του Εχούντ Μπάρακ στις αρχές Ιανουαρίου στην Ελλάδα και την μαζική και άμεση απάντηση – κινητοποίηση του ελληνικού κινήματος. Αποφασίστηκε να βγει κοινό Δελτίου Τύπου/ κάλεσμα με στόχο την πιο πλατιά ενημέρωση και δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από άλλες συλλογικότητες για συνδιοργάνωση και συνυπογραφή κοινού καλέσματος συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την ήμερα της επίσκεψης Μπάρακ.

Ακολουθεί το κείμενο κάλεσμα που υπογράφεται από παρούσες στη σύσκεψη συλλογικότητες.

Στις αρχές Ιανουαρίου έρχεται στην Αθήνα για επίσκεψη ένας ακόμα σφαγέας του παλαιστινιακού λαού, ο υπουργός πολέμου του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ. Θεωρούμε την επίσκεψή Μπάρακ πρόκληση για τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης που τρέφει ο ελληνικός λαός για τον αδελφό παλαιστινιακό λαό.

Η στρατηγική συμμαχία που έχει συμπήξει το ελληνικό κράτος με το κράτος του Ισραήλ βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το κυβερνητικό μαύρο μέτωπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ συσφίγγει και επεκτείνει την συμμαχία που εγκαινίασε η κυβέρνηση Παπανδρέου σε στρατιωτικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο, μπλέκοντας την Ελλάδα βαθιά στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Καθιστά τη χώρα μας συνυπεύθυνη στην καταπίεση, εξόντωση και γενοκτονική πολιτική που υιοθετεί το κράτος του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων.

Η συμμαχία της κυβέρνησης Χριστόφια στην Κύπρο με το Ισραήλ για την ΑΟΖ, τα κρυφά και φανερά ανταλλάγματα της εξωτερικής διπλωματίας Κύπρου – Ελλάδας με το Ισραήλ, τα τύμπανα του πολέμου εις βάρους του Ιράν με την καθοριστική συμμετοχή του Ισραήλ, η όξυνση της σύγκρουσης με την Τουρκία προλειαίνουν ένα εφιαλτικό σενάριο ανάφλεξης στην εγγύτερη περιοχή με την μοιραία συμμετοχή του λαού μας.

.    Να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους
.    Καλούμε όλους/όλες σε εγρήγορση, προκειμένου να υποδεχθούμε κατάλληλα τον σφαγέα Μπάρακ.
.    Καλούμε όλους/ολες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την ημέρα της επίσκεψης Μπάρακ στην Ελλάδα.
.    Εξω ο σφαγέας Μπάρακ από την Ελλάδα
.    Παύση κάθε συνεργασίας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
.    Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Μέχρι τώρα υπογράφουν οι (ο κατάλογος είναι ανοικτός):
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Σύλλογος Αλ Άουντα το Δικαίωμα στην Επιστροφη

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο