Τουρκική Αστυνομία: Έσπασαν πλάκα οι χάκερς!

Αναδημοσίευση από defence-point.gr

Σοσιαλιστές…χάκερς επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας της Άγκυρας, την περασμένη εβδομάδα, και το όλο εγχείρημα αποδείχθηκε πολύ εύκολο. Τους πήρε ένα μήνα να σπάσουν την ιστοσελίδα και μετά είχαν συνεχή πρόσβαση για τρεις εβδομάδες!

Σε απαντήσεις που έδωσαν οι χάκερς, στην εφημερίδα Ραντικάλ, ανέφεραν ότι το όνομα της ομάδας τους είναι RedHack και ιδρύθηκαν το 1997, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους υπέρ των καταπιεσμένων ανθρώπων!

Οι λόγοι για τους οποίους επιτέθηκαν στην Αστυνομία της Άγκυρας ήταν το γεγονός ότι αποτελεί κέντρο εξυπηρέτησης δηλώσεων πολιτών, άρα είναι και καλύτερα προστατευόμενος στόχος. Επιπλέον, αποτέλεσε στόχο λόγω του της επίθεσης κατά εργαζομένων συγκεκριμένης εταιρείας και λόγω του ότι δημιουργεί «μαύρες λίστες» πολιτών.

 

alt

 

Τα στοιχεία που υπέκλεψε η ομάδα αφορούσαν τις πληροφορίες που έδωσαν στην αστυνομία άλλοι πολίτες, για συμπολίτες τους… και της δημοσιοποίησαν στην ιστοσελίδα της ομάδας, η οποία ωστόσο, έκλεισε με εντολή δικαστηρίου για τους χρήστες του διαδικτύου στην Τουρκία.

Το τραγελαφικό για την Τουρκική Αστυνομία ήταν, όπως δήλωσαν οι χάκερς, ότι, ο κωδικός για την πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα ήταν ο αριθμός «12345». Και εξέφρασαν την απορία για το πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια αστυνομία, που έχει ένα τέτοιο κωδικό για πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα!

Το δεύτερο τραγελαφικό στοιχείο ήταν η δήλωσή τους ότι, η Τουρκική Αστυνομία λειτουργεί στους υπολογιστές της κλεμμένα ή παράνομα – πειρατικά αντίγραφα λογισμικού. Ακόμα και το FTP (File Transfer Protocol) ήταν πειρατικό. Για το ζήτημα αυτό δήλωσαν πως η αστυνομία θα πρέπει να ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον της, βάσει του νόμου περί πειρατείας λογισμικού.

Τέλος, το τρίτο τραγελαφικό που ανέφεραν ήταν ότι είχαν υποκλέψει όλους τους κωδικούς των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων αστυνομικών από όλη την Τουρκία και μπορούσαν να δουν όλα τα μηνύματα πριν τα λάβουν οι τελικοί αποδέκτες. Το αστείο είναι ότι εξυπηρέτησαν και κάνα δυο πολίτες που κατέθεσαν ηλεκτρονικές αιτήσεις!

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο