Από τις διαδηλώσεις για την Ημέρα των Γυναικών

 

alt
Οι γυναίκες φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο αιγυπτιακό στρατιωτικό συμβούλιο πριν ενταχθούν στην διαδήλωση  με άλλες γυναίκες για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Κάιρο 8 του Μάρτη του 2012. REUTERS / Mohamed Abd El Ghany
alt
Διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στο Millennium Bridge στο Λονδίνο, στηρίζοντας την εκστρατεία «για έρθεις μαζί μου στη Γέφυρα του 2012», την μεγαλύτερη εκστρατεία των γυναικών του κόσμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου 2012.
alt

Thumbs Down: Οι γυναίκες στη συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου στο  Νέο Χαμπσάιρ, έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους στην  ελεγχόμενη από τους ρεπουμπλικάνους  βουλή της πόλης που ψήφισε την Τετάρτη για να δοθεί στους εργοδότες με θρησκευτικές αντιρρήσεις το δικαίωμα να αποκλείουν την κάλυψη των αντισυλληπτικών από τις εισφορές για την υγεία τους. Η Βουλή ψήφισε 196-150 για να στείλετε το νομοσχέδιο στη Γερουσία. (Jim Cole / Associated Press)

alt
Στη Νότια Κορέα εργαζόμενες γυναίκες φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια μια διαδήλωσης για τον εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στη Σεούλ, Νότια Κορέα, Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012. Τα πλακάτ γράφουν : “Διατηρήστε το επίπεδο ζωής»  και «να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας».
alt
Παλαιστίνιες γυναίκες  συμμετέχουν σε μια διαδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην  Παλαιστίνια κρατούμενη Hana Shalabi, ο οποία βρίσκεται σε απεργία πείνας, κοντα στο σημείο ελέγχου  Qalandia της Δυτικής Όχθης  της πόλης της Ραμάλα 8 του Μάρτη του 2012. REUTERS / Mohamad Torokman
alt
Επιζούσα από μια επίθεση με οξύ, παίρνει μέρος σε μια διαδήλωση  ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βία κατά των γυναικών, με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Ντάκα, στο Μπανγκλαντές, 8 Μαρτίου 2012. REUTERS / Andrew Biraj

alt
Περίπου 1.000 γυναίκες εργαζόμενες οργάνωσαν  συλλαλητήριο για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Σεούλ, Νότια Κορέα, την Πέμπτη 8 Μαρτίου του 2012.
alt
Καμποτζιανές καταληψίες από μια κοινότητα πραγματοποιήσουν διαδήλωση για να σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Πνομ Πενχ, Καμπότζη, Πέμπτη, 8 του Μαρτίου του 2012.
alt
Μια γυναίκα που γράφει «Δεν εχω ανάγκη τη βοήθειά σας, απλά αναλάβετε την ευθύνη σας» κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας στη Σεβίλλη, στην Ισπανία στις 8 Μαρτίου 2012. το διπλανό  μιλά για την «ελευθερίας, της αξιοπρέπειας». (Φωτογραφία / Cristina Quicler / AFP)
alt
Χιλιάδες  ακτιβίστριες από την ομάδα των γυναικών Γκαμπριέλα τίμησε την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με διαμαρτυρίες έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Μανίλα, Φιλιππίνες, 8 Μαρτίου 2012. Οι διαδηλωτές διαδήλωναν ενάντια στην πρόσφατη αύξηση των τιμών της βενζίνης και άλλων πετρελαϊκών προϊόντων, τα οποία έλεγαν ότι ήταν λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει τις τιμές στα δυηλιστήρια   του πετρελαίου, και απαίτησαν την κατάργηση του νόμου για την  Απελευθέρωση των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με δήλωση από τον οργανισμό. Το πανό γράφει: “Πολεμήστε την αύξηση και την υπερτίμηση των τιμών του πετρελαίου! Τέλος η ανοχή του καθεστώτος Ακίνο και στα καρτέλ πετρελαίου!” REUTERS / Romeo Ranoco

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο