“Προς τα αγέννητα παιδιά μου”, γράμμα Παλαιστίνιου κάτοικου της Γάζας….

Προς τα αγέννητα παιδιά μου

Ξέρω ότι πιθανώς δεν θα είστε εκεί για να το διαβάσετε αυτό. Ίσως θα είμαι νεκρός προτού δείτε το φως. Ή έστω πριν γίνετε μάρτυρες του πόσο πολύ απάνθρωπος και άδικος, αυτός ο κόσμος έχει γίνει. Θα γράψω έτσι κι αλλιώς, ίσως τουλάχιστον ο μεγαλύτερος αδερφός σας ή η αδερφή σας τα ζήσουν όλα αυτά και καταφέρουν να διαβάσουν αυτό το γράμμα.

Από τότε που ήρθα στη Γάζα, έχω ονειρευτεί μια καλύτερη ζωή. Ειρηνική και ήσυχη.  Χωρίς εκρήξεις ή αίμα. Χωρίς τραυματίες, χωρίς μάρτυρεςΤίποτα περισσότερο από μια κανονική και ειρηνική ζωή, που ο καθένας από μας εύχεται. Στη Γάζα, όλα είναι διαφορετικά. Στη Γάζα, τα ισραηλινά αεροσκάφη έχουν αντικαταστήσει τα πουλιά. Στη Γάζα, κοιμόμαστε με το συνεχή θόρυβο που προκαλούν οι σειρήνες και οι βόμβες. Ξυπνάμε για να διαπιστώσουμε πως δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμαΣτη Γάζα, οι εκρήξεις είναι η ηλιοφάνεια και η μυρωδιά της τέφρας είναι το άρωμα της πόλης.

Το ρεύμα έρχεται σπάνια στη Γάζα, όπου είναι πολύ επικίνδυνο να ζούμε, η κάθε στιγμή που ζούμε θεωρείται μια νέα ζωή, καθώς είναι πολύ επικίνδυνη, αφού οι Ισραηλινοί φέρνουν τα παιχνίδιά τους στη Γάζα για να παίξουν μαζί μας με τον χειρότερο τρόπο. 

Αγαπημένα μου αγέννητα παιδιά, το να είσαι κάτοικος της Γάζας σημαίνει ότι έχεις ισχυρή θέληση, είσαι γενναίος, όπως κανείς άλλος. Καθώς θα μεγαλώνετε, θα μάθετε τα πάντα για τα διαφορετικά είδη των όπλων καθώς και για εκείνα τα όπλα που επιτρέπονται ή απαγορεύονται διεθνώς. Αυτό που είναι διαφορετικό στη Γάζα είναι ότι το Ισραήλ δεν διαχωρίζει τους στόχους του. Πράγμα που σημαίνει ότι σκοτώνουν οτιδήποτε κινείται με χαμόγελο. Ειλικρινά, αν μπορούσαν θα μας σκότωναν πάνω από μια φορά.

Το να μεγαλώνεις στη Γάζα δεν είναι εύκολο. Το να μεγαλώνεις στη Γάζα είναι μια πρόκληση, μια αναζήτηση. Και η ανταμοιβή είναι μια δυνατή και θαρραλέα προσωπικότητα. Τόσο θαρραλέα, ώστε να έχεις το κουράγιο να σταθείς μπροστά σε ένα τανκ με το στήθος γυμνό, κρατώντας μια πέτρα. Προκαλώντας το να προχωρήσει προς το μέρος σου και να φωνάζεις  “πάνω από το πτώμα μου”.


Ένα άλλο πράγμα που θα κερδίσετε ως κάτοικοι της Γάζας είναι ότι θα είστε σε θέση να διακρίνεται τους ήχους όσων έχουν την δυνατότητα να σκοτώνουν. Τα Μ-16, τα AK-47, 0.50 Cal, τις βολές από τα ισραηλινά πολεμικά πλοία στη θάλασσα, τα πολεμικά αεροπλάνα στον ουρανό, τις οβίδες των τεθωρακισμένων και ο κατάλογος συνεχίζεται για πάντα. Το να ζεις στη Γάζα είναι μια πρόκληση υπομονής. Μόνο οι δυνατοί και οι γενναίοι μπορούν να επιβιώσουν, εννοώ να ζουν τον αγώνα της κάθε μέρας αντέχοντας καθημερινά ένα εκατομμύριο κακουχίες. 


Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, μην αφήσετε την Παλαιστίνη. Είναι το μέρος όπου ανήκετε.Είναι το μέρος όπου τα πάντα έχουν αξία και όπου και η ελάχιστη πράξη μπορεί να κάνει την διαφορά. Μην εγκαταλείψετε την Παλαιστίνη γιατί είναι η πατρίδα μου. Η πατρίδα σας. Μην αφήσετε την Παλαιστίνη, γιατί στο τέλος της μέρας θα είναι ό,τι σας έχει απομείνει. Μην εγκαταλείψετε την Παλαιστίνη, ακόμη κι αν και ο, τιδήποτε, όπου λίγο θα κάνει μια τεράστια αλλαγή. Μην αφήσετε την Παλαιστίνη, επειδή είναι μητέρα μου. Πατρίδα σας. Μην αφήσετε την Παλαιστίνη, ακόμη και αν ζείτε μόνο με ελαιόλαδο και θυμάρι για όλη σας την ζωή.  

Υ.Γ. Πείτε στη μητέρα σας πως την αγαπώ πολύ

Δώστε της ένα φιλί στο μάγουλο και στο μέτωπο από μένα. 

Με όλη μου την αγάπη 

Ο πατέρας σας.

http://networkedblogs.com/v5mYM


alt

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο