12 και 15 Ιανουαρίου – Κινητοποιήσεις στην Αθήνα κατά των μεταλλείων χρυσού

Συνέχεια και αναβάθμιση των μέχρι τώρα δράσεων κατά των μεαλλείων στη Β. Ελλάδα αποτελούν οι νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που οργανώνονται το επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

Η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) καλεί στη διαδήλωση που διοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής το Σάββατο, 12 Γενάρη 2013, στις 11 π.μ., στα Προπύλαια & στην πορεία της “συντονιστικής συνέλευσης αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής” την Τρίτη 15 Γενάρη 2013, στις 5 μ.μ. – συγκέντρωση στην πλατεία Πανόρμου (σταθμός ΜΕΤΡΟ).

Στο κάλεσμα των κινητοποιήσεων γίνεται αναφορά:

στις εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού, ορισμένες από αυτές, μάλιστα, με τη μέθοδο του ανοιχτού ορύγματος
στις μεταλλευτικές δραστηριότητες ως μέρος γενικευμένης επίθεσης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ενός συμπλέγματος πολιτικών δυνάμεων, που επιχειρούν να εκποιήσουν τους φυσικούς πόρους και τις δημόσιες υποδομές της χώρας

Ολόκληρο το κείμενο του καλέσματος:

KAΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ

Στη ΒΑ Χαλκιδική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας (Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρος), βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο σχέδιο  του ελληνικού κράτους και πολυεθνικών εταιρειών για εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού, ορισμένες από αυτές, μάλιστα, με τη μέθοδο του ανοιχτού ορύγματος. Στην κεφαλή της ομάδας των «χρυσοθήρων» βρίσκεται η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», που ανήκει στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold και τον όμιλο Μπόμπολα.

Σε συνθήκες μνημονιακής ισοπέδωσης, οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα είναι ένα μέρος μόνο μιας γενικευμένης επίθεσης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ενός συμπλέγματος πολιτικών δυνάμεων, που επιχειρούν να εκποιήσουν τους φυσικούς πόρους και τις δημόσιες υποδομές της χώρας, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας και αδιαφορώντας για τους ανθρώπους, τη ζωή τους και τις ελπίδες τους.

Με το ιδεολόγημα της ανάπτυξης επιχειρείται να νομιμοποιηθεί η υλοποίηση πλήθους μεγάλων έργων, που θα έχουν ολέθριες συνέπειες στη φύση και στον άνθρωπο. Η επιδίωξη αυτή είναι τόσο «πειστική» στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να χρειάζεται το κράτος να εξαντλήσει, σε βάρος τους, όλα τα περιθώρια βίας, καταστολής και ποινικών διώξεων που διαθέτει.

Απέναντι στο «μέτωπο» κεφαλαίου, κυβέρνησης και κράτους αναπτύσσεται, ήδη, ένας πολύ σημαντικός κοινωνικός αγώνας των κατοίκων των «στοχοποιημένων» περιοχών, και πρώτα απ’ όλα της Χαλκιδικής όπου οι εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει το καταστροφικό τους έργο. Ο αγώνας αυτός υποστηρίζεται από ένα, διαρκώς διευρυνόμενο, κίνημα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ακύρωση των σχεδίων εξόρυξης χρυσού, και με απαίτηση να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των τοπικών κοινωνιών, σε ότι αφορά τη ζωή τους και το μέλλον τους. 

Στο πλαίσιο αυτού του κινήματος και σε μια στιγμή κρίσιμη για την έκβαση του μαχητικού αγώνα των κατοίκων της Β. Ελλάδας,

η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική καλεί:

στη διαδήλωση που διοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής

το Σάββατο, 12 Γενάρη 2013, στις 11 π.μ., στα Προπύλαια

στην πορεία της συντονιστικής συνέλευσης αλληλεγγύης

στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής

την Τρίτη 15 Γενάρη 2013, στις 5 μ.μ.

συγκέντρωση στην πλατεία Πανόρμου (σταθμός ΜΕΤΡΟ)

Όχι στις εξορύξεις χρυσού

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας

Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής)

[email protected]

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο