Συνεχίζεται για 10η ημέρα η απεργία πείνας του φυλακισμένου Σπύρου Δραβίλα

Ο Σπύρος Δραβίλας διανύει την δέκατη μέρα απεργίας πείνας, με αίτημά του την χορήγηση άδειας που δικαιούται από τις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με το φιλικό του περιβάλλον, ενώ έχει συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο κράτησης που απαιτείται για την χορήγηση άδειας τώρα οι εισαγγελικές αρχές «ξεθάβουν» μία ξεχασμένη υπόθεση ληστείας στο Ναύπλιο από το 2007.

Την ίδια στιγμή ο εισαγγελέας Ναυπλίου ενώ δεν ορίζει περιοριστικά μέτρα εναντίον του (λόγω έλλειψης στοιχείων) το συμβούλιο της φυλακής του κόβει τις άδειες εξ’ αιτίας της εκκρεμοδικίας.

Αλληλέγγυοι ισχυρίζονται ότι όλο αυτό γίνεται εκδικητικά «με ενορχηστρωτή την ελληνική αστυνομία», εξ’ αιτίας της βασικής κατηγορίας που του είχε απαγγελθεί στο παρελθόν για συμμετοχή στην αρπαγή ελικοπτέρου για την απελευθέρωση του Α. Ριτζάι και του Β. Παλαιοκώστα.

Ο Σπύρος Δραβίλας έχει κατέβει από τα 61 κιλά στα 55 και το ζάχαρό του από το 100 στο 51.

Η φυλακή του Δομοκού αρνείται πεισματικά να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο και πραγματοποιεί μεταγωγές είτε στο ιατρικό κέντρο Δομοκού ή της Λαμίας.

Στην τελευταία του μεταγωγή ο απεργός πείνας τσακώθηκε με τους ένστολους συνοδούς του, όταν αποπειράθηκαν, παρά την βεβαρημένη κατάσταση υγεία του, να του κάνουν σωματική έρευνα.

Τελικά η φυλακή του Δομοκού αποφάσισε αντί να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, να λαμβάνει από αυτόν δείγμα αίματος και να το μεταφέρει στο ιατρικό κέντρο.

Newsroom OmniaTV

Χρήστος Μπαϊραμίδης
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο