Σε απενεργοποίηση πάνω απο 4.000 προφίλ προχώρησε το Facebook

b2ap3_thumbnail_facebook.jpgΣύμφωνα με το indymedia trolls:

2 βδομάδες πριν, οι ιδιοκτήτες του Facebook δήλωναν πως η εταιρία τους λαμβάνει μέτρα ώστε σύντομα να μην επιτρέπει την δημοσίευση φωτογραφιών που πιθανόν (με τα δικά τους πάντα κριτήρια) επικροτούν πράξεις βίας, εξισώνοντας έτσι την πράξη αυτή με την ρατσιστική προπαγάνδα (την οποία επίσης δήλωσε πως δεν θα επέτρεπε).

Έτσι, σήμερα απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί χρηστών βάσει του σκεπτικού αυτού (της χρήσης βίας) καθώς πιθανότατα είχαν κάποιες φωτογραφίες απο κάποιες οδομαχίες, συγκρούσεις κτλ. Έτσι ομάδες που λειτουργούσαν στην πλατφόρμα του facebook και είχαν 3.700 μέλη έχουν απομείνει με 100 ενεργά μέλη και όλοι οι υπόλοιποι έχουν απενεργοποιημένο λογαριασμό. (Μπορεί εύκολα να το δει κάποιος που θα ξαναδημιουργήσει νέο λογαριασμό).

Εχουν εξαφανιστεί ομάδες με δεκάδες χιλιάδες μέλη και αντιφασιστικό χαρακτήρα καθώς και έχουν κατέβει όλα σχεδόν τα προφιλ που θα μπορούσε να διαχειρίζεται κάποιος/α απο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τα παραπάνω γράφτηκαν καθαρά για να ξέρουν όσοι έχασαν λογαριασμούς τους, τον λόγο που απενεργοποιήθηκαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, φαίνεται ότι αυτό το νέο κύμα διαγραφών βασίζεται στην εφαρμογή των όρων χρήσης του Facebook που αφορούν στη χρήση πραγματικού ονόματος και μόνον.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο