Προσωρινό άσυλο παραχώρησε στον Σνόουντεν η Ρωσία

Πηγή: ERTopen

Προσωρινό άσυλο για ένα έτος χορήγησε τελικά η Ρωσία στον Έντουαρτ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ για την αποκάλυψη του απόρρητου προγράμματος υποκλοπών της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

Με επίσημο έγγραφο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Ρωσίας, ένα διαβατήριο που λήγει στις 31 Ιουλίου 2014, ανά χείρας, ο Σνόουντεν φυγαδεύτηκε προς μυστική -για λόγους ασφαλείας τοποθεσία- χωρίς να γίνει αντιληπτός από το πλήθος των δημοσιογράφων που είχε «στρατοπεδεύσει» έξω από αεροδρόμιο της Μόσχας.

Τις ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ ανέλαβε ο δικηγόρος του, Ανατόλι Κουτσερένα, ο οποίος δήλωσε πως δεν γνωρίζει το που θα αναζητήσει καταφύγιο ο Σνόουντεν, καθώς είναι κάτι που ο ίδιος θα το αποφασίσει.

Η Ουάσινγκτον δεν έκρυψε την ενόχλησή της. Από την πλευρά του το Κρεμλίνο υποβάθμισε το περιστατικό εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις δεν θα επηρεαστούν από την «σχετικά ασήμαντη» -όπως την χαρακτήρισε ανώτερος αξιωματούχος- υπόθεση του ασύλου του Σνόουντεν.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο