35 χρόνια φυλάκισης για τον Bradley Manning

Η στρατιωτικός δικαστής στο Fort Meade στο Μέριλαντ καταδίκασε τον

Bradley Manning σε 35 χρόνια

φυλάκισης, σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου του 2013.


Οι φρουροί συνόδευσαν γρήγορα τον Manning έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του φώναζαν:, “Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για σένα,Bradley,” , ενώ παράλληλα του φώναζαν πως είναι ήρωας.

Ο Manning κρίθηκε ένοχος στις 30 Ιουλίου για είκοσι αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών παραβιάσεων του νόμου περί κατασκοπείας και υπεξαίρεσης και αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας της κυβέρνησης.

Είχε επίσης καταδικαστεί για «άδικα και αναίτια δημοσίευση απόρρητων πληροφοριών που ανήκουν στις ΗΠΑ, γνωρίζοντας πως τα στοιχεία αυτά θα είναι προσιτά στον εχθρό παραβιάζοντας την πειθαρχία και την τάξη των ένοπλων δυνάμεων και θέλοντας την δυσφήμισή τους.


“Τη στιγμή της αξιόποινης πράξης του,” είπε η συνταγματάρχης δικαστής Denise Lind , “η Αλ Κάιντα και η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο ήταν εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Β.

Manning γνώριζε ότι η Αλ Κάιντα ήταν εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμπεριφορά του είναι καταδικαστική καθώς γνώριζε πως αυτό που έκανε θα προκαλούσε κίνδυνο σε άλλους”.

Όσον αφορά τις παραβάσεις του νόμου περί κατασκοπείας, είπε, ” για πληροφορίες που ανήκουν στην Υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ και ελέγχονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ο Μanning είχε κάθε λόγο να ξέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε για να βλάψει τις ΗΠΑ προς όφελος κάθε ξένης χώρας.”Ο Manning είναι πιθανό να μην εκτίσει ολόκληρη την ποινή του στη φυλακή. Θα είναι α

μέσως σε θέση να υποβάλει έφεση για επιείκεια στο στρατοδικείο από τον Υποστράτηγο Jeffrey Buchanan.

Η Σύγκλητος του στρατού μπορεί να εξετάσει την περίπτωσή του μετά από έναν χρόνο.

Μετά από αυτή την αρχική εξέταση, μπορεί να ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο να εξετάζει την ποινή του σε ετήσια βάση με σκοπό την επιείκεια.

Ο Manning πρέπει να εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του, πριν μπορέσει να ζητήσει την αποφυλάκισή του υπό όρους. Οι εφέσεις θα υποβληθούν στο Ποινικό Εφετείο του στρατού αμέσως μόλις εκδοθεί η ποινή. 

Αν ο Manning και οι δικηγόροι του βρουν επιχειρήματα με τα οποία μπορούν να πιέσουν είναι δυνατόν να οδηγήσουν την υπόθεση στο Εφετείο των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια, ενδεχομένως, στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.


Οι εισαγγελείς της κυβέρνησης στο κλείσιμο της επιχειρηματολογίας τους στις 19 Αυγούστου υποστήριξαν, “

Το δικαστήριο πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε κάθε στρατιώτη για το ενδεχόμενο να σκεφτεί να κλέψει και να δημοσιοποιήσει απόρρητες πληροφορίες. Τα εγκλήματα ε

θνικής ασφάλειας  που υπονομεύουν  όλο το σύστημα θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Τιμωρίστε τις πράξεις του Μanning!

Οι κατήγοροι ζήτησαν την ελάχιστη τιμωρία των 60 χρόνων, ζήτησαν επίσης να χάσει όλα τα δικαιώματά του και να πληρώσει πρόστιμο 100.000 δολαρίων ενώ να απομακρυνθεί από τον στρατό με ατιμωτικό τρόπο.

Ο στρατιωτικός εισαγγελέας Morrow δήλωσε : Πρόδωσε τις ΗΠΑ και γι’αυτή την προδοσία του αξίζει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωή τους πίσω από τα κάγκελα”.

Η υπέρασπιση ζήτησε η ποινή να μην έχει εκδικητικό χαράκτήρα και να επιτρέψει να έχει μια ζωή ο Μanning όταν θα βγει από την στρατιωτική φυλακή.

Η ποινή του Manning είναι πολύ μεγαλύτερη τιμωρία από κείνη που έχουν λάβει οι στρατιώτες των ΗΠΑ που όντως διέπραξαν εγκλήματα πολέμου με τη δολοφονία αθώων αμάχων στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν.

Είναι, επίσης, κατά την εξέταση της αναλογικότητας, μεγαλύτερη από την τιμωρία που έχουν λάβει οι στρατιώτες ή οι αξιωματικοί που συμμετείχαν  σε βασανιστήρια κατά την τελευταία δεκαετία .

Οι υποστηρικτές του Bradley Manning, υπό την ηγεσία του Δικτύου Υποστήριξης Bradley Manning, θα αρχίσουν τώρα επίσημα το επόμενο κεφάλαιο της προσπάθειάς τους για την απελευθέρωση του Bradley Manning.

Αυτό περιλαμβάνει την πίεση για προεδρική χάρη στον Bradley Manning και ένα ταμείο όπου θα συγκεντρώνονται χρήματα ώστε όταν ο Manning απελευθερωθεί να μπορέσει να πάει στο κολέγιο.

(πηγή :http://www.commondreams.org/view/2013/08/21-5)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο