10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ηράκλειο, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Εκδήλωση-Συζήτηση «Η εργασιακή πραγματικότητα στον τεχνικό κλάδο τον καιρό της κρίσης»

somtechnik-heraklioΤο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου καλεί τους συναδέλφους το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Η εργασιακή πραγματικότητα στον τεχνικό κλάδο τον καιρό  της κρίσης και των μνημονίων και η ανάγκη οργανωμένης και συλλογικής απάντησης των εργαζομένων στην επίθεση.»

Θα μιλήσουν ο Γιώργος Κοβιός, Μηχανικός – πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καθώς και μέλη του παραρτήματος του σωματείου στο Ηράκλειο.

Εκλογές:

Το σωματείο μας θα προχωρήσει σε εκλογές την Κυριακή 06 Οκτωβρίου και ώρες 13:00-19:00 στα γραφεία των Συλλόγων Μηχανικών στην 25ης Αυγούστου 21.

Εγγραφές νέων μελών: Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 18-20:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Στο σωματείο εγγράφονται Μηχανικοί (διπλωματούχοι και πτυχιούχοι), Σχεδιαστές, Πληροφορικάριοι, Περιβαλλοντολόγοι, Γεωπόνοι, Γεωλόγοι, Εργοδηγοί, πουεργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας (μισθωτοί ή με μπλοκάκι), αυτό/υποαπασχολούμενοι και άνεργοι συνάδελφοι, συμβασιούχοι τεχνικοί του δημοσίου, εφόσον δεν μπορούν να εγγραφούν στο σωματείο του φορέα τους. Σκοπός μας να εκφράσουμε όλους τους τεχνικούς ανεξάρτητα από την μορφή της εργασιακής τους σχέσης και την εκπαιδευτική βαθμίδα απ’ την οποία προέρχεται ο καθένας κόντρα σε διαχωρισμούς που χρόνια λειτουργούσαν διχαστικά ανάμεσα μας. Στο παρελθόν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ήταν το πρώτο που κάλυψε με συλλογική σύμβαση τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών.Βασική μας στόχευση είναι να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματά, να λειτουργήσουμε σαν ασπίδα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και να γίνουμε η φωνή των ανέργων και των επισφαλώς εργαζόμενων συναδέλφων, του πιο χτυπημένου και πολυπληθέστερου κομματιού του κλάδου. Το δικαίωμα της αξιοπρέπειας στη δουλειά και στη ζωή μας οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να μείνει μόνος απέναντι στην ανεργία, την ανασφάλεια και τη μεθοδευμένη απαξίωση και ισοπέδωση του κλάδου, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Το προηγούμενο διάστημα, παρά τις συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης, ο συλλογικός αγώνας και οι διαρκείς κινητοποιήσεις στην Αθήνα και πανελλαδικά απέδωσαν καρπούς:σημειώθηκαν νίκες απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες, διεκδικήθηκε και εφαρμόστηκε το σφράγισμα βιβλιαρίων συναδέλφων εξασφαλίζοντας τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κερδήθηκε η μάχη της αναστολής των αυξημένων εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ. Οι εξελίξεις αυτές δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν αλλά να δίνουν πίστη στις δυνάμεις μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να παλέψουμε όλοι μαζί για τα κοινά μας προβλήματα και να απαιτήσουμε το σεβασμό στις ανάγκες μας.

 

– Να διεκδικήσουμε ΣΣΕ στη βάση των αναγκών και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας που να καλύπτει όλους τους συναδέλφους (και με ΔΠΥ) και να σταθούμε μαζί απέναντι σε όλες τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Να κατοχυρώσουμε την άμεση καταβολή όλων των πληρωμών.

– Να απαιτήσουμε οριστική ανάκληση των υπέρογκων αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ. Δραστική μείωση των εισφορών, κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες οφειλές. Απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ από την τράπεζα Αττικής και από κάθε είδους τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια.Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

– Να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από το αν έχουν καλυφθεί οι ασφαλιστικές τους εισφορές. 

– Να παλέψουμε για τα δικαιώματα των ανέργων: να αναγνωριστεί η ιδιότητα της ανεργίας για τους μηχανικούς, να δικαιούνται κάρτα και επίδομα ανεργίας, να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ανέργους με πλήρη διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και της ιδιότητας του μηχανικού. Να αναγνωριστούν  τα «προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας» ως κανονική εργασία και να αμείβονται, όσοι εργάζονται μέσω αυτών με πλήρη αμοιβή και ασφάλιση.

– Να παλέψουμε σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων για τη συνολική ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που έχουν φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα και την εξαθλίωση στον κλάδο μας και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Η εγγραφή στο σωματείο, και η συμβολή του καθενός δυναμώνει το σωματείο, δυναμώνει την δυνατότητα μας να αντιπαλεύουμε την πολιτική αυτή συνολικά, να διεκδικούμε τα δικαιώματα και τα αιτήματα του κλάδου των τεχνικών. Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε εγγραφείτε, να συμμετάσχετε τόσο στις εκλογές, αλλά και στην ζωή και τους αγώνες του σωματείου παρέχοντας στήριξη που θα είναι απαραίτητη για τις μάχες που έχουμε όλοι μπροστά μας.

τηλ. επικοινωνίας: 6948078671

 

 

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου

τηλ. επικοινωνίας: 6948078671

blog: http://smtiraklio.wordpress.com/

Original link

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο