Η εταιρεία BP κατηγορείται για απειλές εναντίον όσων την κατακρίνουν στο Facebook για την πετρελαιοκηλίδα στο Μεξικό.

 Η BP έχει εμπλακεί σε μια νέα διαμάχη, μετά τις κατηγορίες ότι η βρετανική εταιρεία προσέλαβε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να παρενοχλήσει και να εκφοβίσει τους χρήστες του Facebook , που με αναρτήσεις και τοποθετήσεις τους καταδικάζουν και κατηγορούν την εταιρεία για το πώς χειρίστηκε το θέμα με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού .

Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ άρχισε στις 20 Απριλίου του 2010 με έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, που βρίσκεται κοντά στο Δέλτα του ποταμού Μισισιπή. Έντεκα εργαζόμενοι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη, ενώ χύθηκαν τουλάχιστον 4,9 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στον Κόλπο . Η πετρελαιοκηλίδα έχει οδηγήσει σε μια συμφωνία 7.800.000.000 δολαρίων για το διακανονισμό αξιώσεων αποζημίωσης .

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της έναντι της δημόσιας κατακραυγής που δέχεται και τις επίμονες επιθέσεις μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης , η εταιρεία που ήταν προηγουμένως γνωστή ως British Petroleum προσέλαβε τη διεθνή εταιρεία δημοσίων σχέσεων Oglivy και Mather για να διαχειριστεί τη σελίδα BP America Facebook. Οι κατηγορίες που έχουν ανακύψει ότι οι χρήστες του Facebook που δημοσίευαν επικριτικά σχόλια στη σελίδα, έχουν δεχτεί επιθέσεις, απειλές, και συνεχή παρενόχληση .

Μία χρήστης , που είναι γνωστή ως « Μarie », είπε στο Al Jazeera, ότι αισθάνεται την ανάγκη να διατηρήσει την ανωνυμία της , λόγω «φόβου για την προσωπική μου ασφάλεια σε περίπτωση που μάθουν τα άτομα που έχει βάλει η BP, να διαχειρίζονται τις σελίδες της, ότι είμαι καταγγέλουσα στην υπόθεση αυτή.» Η Marie είπε ότι κατέγραψε τέτοια παραδείγματα τέτοιων επιθέσεων και έχει στείλει το υλικό στην Government Accountability Project Accountability (GAP ) . «Είχαμε πληροφορηθεί για τέτοιου είδους επιθέσεις και παρενοχλήσεις από την ΒΡ όταν εργαζόμασταν για την έρευνα μας στο θέμα της υγείας στον Κόλπο του Μεξικού , γι ‘αυτό προκάλεσαν το ενδιαφέρον μας οι καταγγελίες αυτές», δήλωσε η ερευνητής της GAP Shanna Devine .

“Εξετάσαμε τις αποδείξεις της Marie για τις σοβαρές απειλές που δέχτηκε στη σελίδα της BP , και αποφασίαμε να το ερευνήσουμε . Έχουμε δει όλες τις αποδείξεις και γι ‘αυτό σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να παρουσιάσουμε το θέμα στο γραφείο του διαμεσολαβητή της BP , και τους είπαμε ότι για κάποιες από αυτές τις υποθέσει, θα μπορούσε να κληθεί η αστυνομία. ” Σε μία περίπτωση , η Marie είπε , κάποιος άλλαξε την εικόνα του πουλιού που χρησιμοποιείται στο λογότυπο της ΒΡ , έτσι ώστε η γελοιογραφία να κοιτάει κάτω προς ένα αυτόματο όπλο . Είπε ότι οι κυβερνο – επιθέσεις την ακολούθησαν και στην προσωπική σελίδα της και οι απειλές γίνονταν από έναν ολόκληρο κατάλογο χρηστών του Facebook .

” Αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν είναι κάτι που η BP και οι άνθρωποι της δεν γνωρίζουν,” , λέει ο Steve Lockman , νομικός ερευνητής με τους Levine , Papantino , Τhomas Μitchell , Rafferty & Proctor , στο Al Jazeera . ” Δεν είναι μυστικό ότι οι προσωπικές επιθέσεις , η οn line κακοποίηση και oι γραπτές παρενόχλησεις, συνέβαιναν και συνεχίζουν να συμβαίνουν… Έχουμε χιλιάδες έγγραφα που αποδεικνύουν επιθέσεις μέσω διαφόρων ιστοσελίδων του Facebook .”

  Η Marie και οι άλλοι κατήγοροι, λένε ότι η BP , μέσω της εταιρείας που προσέλαβε , αναζήτησε τις προσωπικές πληροφορίες τους και στη συνέχεια τις χρησιμοποίησε εναντίον τους , επικοινωνώντας με τους εργοδότες τους , τα μέλη της οικογένειας τους , και έδωσαν τις ΙΡ διευθύνσεις τους στη διάθεση του κοινού .

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί σε τυχόν καταγγελίες , αλλά ένας πρώην συνεργάτης Ogilvy , δήλωσε το 2012, ότι η επιχείρηση χειρίζεται το σύνολο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της BP κατά τη διάρκεια της κρίσης . Chris Paulos, ένας από τους δικηγόρους που ερευνά την υπόθεση , είπε στο Al Jazeera, ότι το περιστατικό είναι ένα ακόμη παράδειγμα των «ανατρεπτικών προσπάθειων που ακολουθούν εταιρείες, για να προβάλλουν την ιδεολογία τους, καθώς και το τι θα πρέπει να σκεφτόμαστε γι ‘αυτούς , και να το κάνουν με έναν τρόπο που δεν είναι κατανοητός για τον μέσο άνθρωπο . “

(πηγή :http://rt.com/usa/bp-trolling-facebook-critics-051/)

(μετάφραση : Sylvia)

 

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο