Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης

 

b2ap3_thumbnail_panepistimiako_nosokomeio_larissas1-612x300.jpg

 Επόμενες δράσεις αλληλεγγύης:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου πορεία αλληγγύης,12:00, Λάρισα, Πλατεία ταχυδρομείου

 

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, Συγκέντρωση έξω από τις Φυλακές Διαβατών, 17.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσ/νικη

 

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, 17:30 Πλατεία Ταχυδρομίου, μικροφωνική για τον Σπ. Στρατούλη, Λάρισα


Τετάρτη 4 Δεκέμβρη, Συνέλευση αλληλεγγύης  16:30, Πολυτεχνείο

 

Τετάρτη 4 Δεκέμβρη12:00, Μικροφωνική αλληλεγγύης , Μοναστηράκι

 

**********

Σε ανακοίνωσή της η Συνέλευση αλληλεγγύης ενημερώνει πως στις 2 Δεκεμβρίου, ο Σπύρος Στρατούλης,  στα πλαίσια της κλιμάκωσης του σκληρού αγώνα που διεξάγει ανυποχώρητος, προέβη σε κατάποση δύο μεταλλικών αντικειμένων.

 

 Κατόπιν τούτου,   μεταφέρθηκε πισθάγκωνα δεμένος και σε κλούβα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, σε μία χολιγουντιανού τύπου επιχείρηση της αστυνομίας. Παρ’όλο που ο Σπύρος βρίσκεται πλήρως εξαντλημένος σωματικά, εμφανίζει σημαντική αδυναμία συγκέντρωσης και έχει υποστεί σημαντική απώλεια βάρους (13 kg),  επιλέγουν να τον μεταφέρουν με άκρα μυστικότητα σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα και κάτω από συνθήκες που παραπέμπουν σε βασανιστήρια.

Η κατάσταση στο νοσοκομέιο ξέφυγε από κάθε ιατρική δεοντολογία, επιβλήθηκε εκεί η αστυνομοκρατία (τουλάχιστον 30 άτομα τον φρουρούσαν και άλλοι τόσοι τριγύρω) και οι γιατροί αντιμετώπισαν τον Σπύρο όχι σαν απεργό πείνας και σαν ασθενή, αλλά σαν άνθρωπο δεύτερης κατηγορίας…

Μετά από έντονες ψυχολογικές πιέσεις από την αστυνομία οι οποίοι θέλησαν να υποκαταστήσουν τη θέληση και τις επιλογές του Σπύρου και με τους γιατρούς να παραβλέπουν την επικινδυνότητα της κατάστασής του, αυτός αναγκάστηκε να υπογράψει για να εξέλθει από το νοσοκομείο «με τη θέληση του».

 

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου: Ο Σπύρος Στρατούλης μεταφέρεται πίσω στις φυλακές, σύμφωνα με το indymedia 

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου:

 9.00μμ –  Σε λίγο θα  επισκεφθεί τον Σ. Στρατούλη γιατρός εκτός νοσοκομείου

5.00μμ – Μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης μεταφέρθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης. Ο Σ. Στρατούλης βρίσκεται στην 21η ημέρα απεργίας πείνας. 

Προφανώς ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο νοσοκομείο  είναι ότι βρίσκεται εκτός πόλης και καθιστά δύσκολη την  πρόσβαση  των αλληλέγγυων.  Ένας άλλος λόγος για την επιλογή του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι ότι διαθέτει ειδικά δωμάτια-κελιά για τους κρατούμενους (πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ένας κρατούμενος -απεργός πείνας, ή πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να αποδράσει;).  

Η κρατική καταστολή όμως, όσο δυνατή κι αν είναι, δεν μπορεί σε τίποτα να ξεπεράσει τη δύναμη της αλληλεγγύης. Σε απεργία πείνας βρίσκονται  επίσης οι Ραμί Συριανός,   Εργιόν Μουσταφά και Μιχάλης Ραμαδάνογλου και  σε αποχή συσσιτίου βρίσκεται η  β΄πτέρυγα της φυλακής Λάρισας,  σε αλληλεγγύη στον Σπύρο Στρατούλη.

Ο Σπύρος Στρατούλης, φυλακισμένος εδώ και 21,5 χρόνια, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 11 Νοεμβρίου 2013, διεκδικώντας την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος και την εκ νέου χορήγηση των αδειών του. Επί 2 χρόνια λάμβανε κανονικά τις λεγόμενες “άδειες”, όταν αντιμετώπισε κατηγορίες για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”, για τις οποίες όμως έχει αφεθεί   “ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους” και “χωρίς προφυλάκιση”.

Ακούστε και:

 

 

undefined

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο