Εν ψυχρώ εκτέλεση 15χρονου Παλαιστίνιου από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή

 

b2ap3_thumbnail_254307.jpg

 

αναδημoσίευση από intifadagr

 

Η οικογένειά του και τα παλαιστινιακά ΜΜΕ καταγγέλλουν ότι ο 15χρονος (ή 14χρονος) Γουατζίχ Αλ Ραμάχι πυροβολήθηκε με πραγματικά πυρά από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή μπροστά στο σχολείο του, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαλαζούν, το Σάββατο.

Ο Αλ Ραμάχι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου κατέληξε.

Ντόπιοι ανέφεραν στο πρακτορείο Μαάν ότι στην περιοχή όπου πυροβολήθηκε ο Αλ Ραμάχι δεν υπήρχαν συγκρούσεις ή άλλα επεισόδια με πετροπόλεμο που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τη δολοφονία.

Γουατζίχ Αλ Ραμάχι

 

Ο πατέρας του παιδιού είπε ότι ισραηλινοί στρατιώτες στοχεύουν νέους και τους σκοτώνουν για να διασκεδάσουν. Πρόσθεσε ότι ο γιος του πυροβολήθηκε από ισραηλινό στρατιώτη σε πύργο επιτήρησης στον εποικισμό Μπετ Ελ, ενώ δεν υπήρχαν συγκρούσεις στη περιοχή. Η οικογένεια του Αλ Ραμάχι είπε ότι ο γιος της «εκτελέστηκε» και «δολοφονήθηκε εν ψυχρώ», καθώς πυροβολήθηκε μέρα μεσημέρι στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό.

Μια εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής δήλωσε ότι έχει ανοίξει έρευνα για το συμβάν, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Μετά από νεκροψία, στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αλ Κουντς, κοντά στο Αμπού Ντις, η σωρός του μεταφέρθηκε στο Τζαλαζούν, όπου ζούσε ο Αλ Ραμάχι πριν σκοτωθεί.

Χιλιάδες συμμετείχαν την Κυριακή στη κηδεία του. Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στον αέρα καθώς ενταφιαζόταν.




Πηγές: Maan, PIC , Maan

 

 

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο