Η Τουρκία ζητάει ανταλλαγή Φιλιππίδη με Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα

 

b2ap3_thumbnail_12749388t6.jpg

 

Στις 22 Ιανουαρίου μεταδόθηκε στο κανάλι  CNN TURK και σε αλλά ΜΜΕ  ότι η έκδοση του πρώην   διευθυντή  του ΤΤ (POST BANK ) Άγγελου Φιλιππίδη –  που καταζητείται για κατάχρηση και εξαπάτηση της ίδιας τράπεζας που ήταν διευθυντής – ίσως και να καθυστερήσει γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη  ένα σκληρό «παζάρι» ανάμεσα στις τουρκικές και τις ελληνικές Αρχές.

 
Οι διαπραγματεύσεις αφορούν στην ανταλλαγή του Άγγελου Φιλιππίδη με  πράκτορες της ΜΙΤ (τουρκική υπηρεσία πληροφοριών)  και  «τρομοκράτες» της οργάνωσης  DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο)”.   Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα δύο άτομα που συνέλαβε στις 21 Ιανουαρίου η ΕΛ.ΑΣ αναζητούνταν από τη Ιντερπόλ ως κατηγορούμενοι για τρομοκρατία. Πρόκειται για τον 49χρονο Kadir Kaya και τον 51χρονο Mehmet Yaman για τους οποίους εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.

Ο Kadir Kaya και Mehmet Yaman, που εδώ και χρόνια είναι στην Ελλάδα ως πολιτικοί προσφυγές του Λαϊκού Μετώπου, παρουσιάστηκαν στην εισαγγέλεα Εφετών,στις 22 Ιανουαρίου, και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 2.000 ευρώ. Στις 23 Ιανουαρίου μόλις καταβλήθηκε το ποσό εγγυήσεις  οι επαναστάτες του Λαϊκού Μετώπου αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
Οι πολιτικοί πρόσφυγες του Λαϊκού Μετώπου τόνισαν ότι όταν αντιστάθηκαν, επειδή τους ζήτησαν να γδυθούν για να τους ψάξουν,   οι αστυνομικοί επιτεθήκαν στον Μehmet Yaman.  

 
 
b2ap3_thumbnail_photo1.jpg

 

Σε ανακοίνωσή τους οι αγωνιστές του Λαϊκού μετώπου που ζουν και στην Ελλάδα, δηλώνουν ότι δεν έχουν παραδώσει κανέναν σύντροφο τους στo κράτος και ούτε πρόκειται να παραδώσουν, και ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις ιδέες και τα δικαιώματά τους και θα αντισταθούν  στις επιθέσεις εναντίον της οργάνωσής τους. Ζητάνε επίσης από το ελληνικό κράτος και τον Σαμαρά- ο όποιος εδώ και δυο χρόνια διαπραγματεύεται τους επαναστάτες με τον Ερντογαν όπως αποδείχτηκε και με την απαγωγή του  Μπουλούτ Γιαγλά – να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου.  


 
 
oagonas.blogspot
 
toethnos

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο