Καταλονία: Δράση κατά των αυξήσεων στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

Μέλη της πλατφόρμας “Stop Pujadas” κατάφεραν να παραλύσουν την κίνηση και στις πέντε γραμμές του δικτύου του μετρό της Βαρκελώνης μπλοκάροντας τις πόρτες των συρμών, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως “σαμποτάζ” από την TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), την εταιρεία διαχείρισης των μέσων μαζικής μεταφοράς της Βαρκελώνης. Η δράση ουσιαστικά περιελάμβανε την επιβίβαση των μελών της πλατφόρμας από 29 κεντρικούς και περιφερειακούς σταθμούς του μετρό στην πόλη και την συνάντηση τους στους σταθμούς Diagonal, Sagrera, Paseo de Gracia και Sants. Μπλοκάροντας τις πόρτες των συρμών κατάφεραν να παραλύσουν την κίνηση στο δίκτυο για περίπου μισή ώρα. Παράλληλα, διαβάστηκε κείμενο της πλατφόρμας σε τουλάχιστον πέντε σταθμούς, σχετικά με τις υψηλές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και ειδικότερα κατά 5,4% στο εισιτήριο Τ-10, το πιο διαδεδομένο εισιτήριο στην Βαρκελώνη με ισχύ 10 διαδρομών, ενώ πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 30 σταθμούς. Παράλληλα ανακοινώθηκαν νέες δράσεις για την ερχόμενη Τετάρτη.

Στα αιτήματα της πλατφόρμας “Stop Pujadas” βρίσκεται η επαναφορά των τιμών στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς στα επίπεδα προ του 2013 και η διαβούλευση για τον καθορισμό τους, κάτι που απορρίπτει η TMB. Την αλληλεγγύη τους στις δράσεις της πλατφόρμας “Stop Pujadas” ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γειτονιών Βαρκελώνης, καθώς και τα συνδικάτα CCOO και UGT.

 

Με πληροφορίες από ισπανικά και καταλανικά ΜΜΕ, καθώς και της #15Μ Barcelona International (τμήμα της Acampada Barcelona)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο