Ελεύθερος ο πρώην Μαύρος Πάνθηρας, Μάρσαλ “Εντι” Κονγουέι

1_20140306-134121_1.jpg

 

Απελευθερώθηκε από τη φυλακή  ο πρώην Μαύρος Πάνθηρας Μάρσαλ «Έντι» Κονγουέι μετά από σχεδόν 44 χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.  

Ο εξηνταεπτάχρονος  “Έντι”   απελευθερώθηκε από τη φυλακή  Jessup την Τρίτη 4 Μαρτίου . Αυτό έγινε μετά από ακρόαση  κρατικών εισαγγελέων που συμφώνησαν να αλλάξει η ποινή ισόβιας κάθειρξής του σε έκτιση ποινής και επιτήρηση .

Ο Κονγουέι  είναι ένας από τα δεκάδες κρατούμενους που απελευθερώθηκαν  μετά τη συνεδρίαση του Εφετείου του  Μέριλαντ  που έγινε το 2012 και αποφάνθηκε   ότι οι δικαστές είχαν δώσει λάθος οδηγίες στους ενόρκους  στις δίκες που είχαν γίνει  πριν από το 1980 .

 

2_20140306-134123_1.jpg

 

Ο Μάρσαλ Έντουαρντ (Έντι) Κονγουέι, πρώην μέλος των Μαύρων Πανθήρων, φυλακίστηκε άδικα για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε. Ο Έντι καταδικάστηκε αδίκως για τη δολοφονία αστυνομικού στη Βαλτιμόρη και για επίθεση και απόπειρα δολοφονίας άλλων δύο αστυνομικών, το 1971.

Ο Έντι ισχυρίστηκε ότι, όχι μόνο είναι αθώος, αλλά και ότι ήταν ο στόχος του αντικατασκοπικού προγράμματος του FBI (COINTELPRO), ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για να καταστρέψει άτομα και οργανώσεις που είναι πολιτικά αντίθετα. Ο Έντι έχει δηλώσει ότι είναι ένας από τους πολλούς πολιτικούς κρατούμενους στις ΗΠΑ εξ αιτίας του πολέμου του διευθυντή του FBI Τζ. Έντγκαρ Χούβερ και του βοηθού του Γ. Σάλιβαν εναντίον των Μαύρων Πανθήρων.

To 2011 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο: Marshall Law: The Life & Times of a Baltimore Black Panther

placeholder.png

b2ap3_thumbnail_marshallconwaymarshalllaw.jpgb2ap3_thumbnail_eddie-conway.jpg

 

truthout

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο