Νέο έγκλημα του Λιμενικού Σώματος με έναν νεκρό σήμερα το πρωΐ στην Κω.

Οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ εναντίον πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες/μετανάστες, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Η σορός του νεκρού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, για τη διενέργεια νεκροψίας.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν – χωρίς κανένα στοιχείο – ότι «πιθανόν επρόκειτο για Τούρκο διακινητή», ότι οι λιμενικοί έριξαν «προειδοποιητικά πυρά» και «ενδεχομένως κάποια σφαίρα εξοστρακίστηκε» ενώ «στόχευε στη μηχανή».

Το περιστατικό έρχεται σχεδόν τρεις μήνες μετά τον ομαδικό πνιγμό 12 προσφύγων και μεταναστών στο Φαρμακονήσι και την συγκάλυψη της υπόθεσης από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, με παρουσίαση πλαστών καταθέσεων των επιζησάντων από τον υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη και διαστρέβλωση των μαρτυριών τους από ΜΜΕ.

Στις 6 Μαρτίου, λιμενικοί πυροβόλησαν εναντίον των επιβατών άλλης βάρκας, τραυματίζοντας τρεις, με την δικαιολογία ότι υπήρξε «ανταλλαγή πυρών» για «σύλληψη διακινητή» ενώ όλοι οι επιβάτες ήταν άοπλοι. Αργότερα το Λιμενικό ισχυρίστηκε ότι «το πλωτό προσπαθούσε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού». Ενώ επτά ακόμα πνίγηκαν στη θάλασσα της Λέσβου στις 18 Μαρτίου.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments