Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε 683 ανθρώπους σε θάνατο

Minya , Αίγυπτος – Ένας Αιγύπτιος δικαστής καταδίκασε 683 φερόμενους ως υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε θάνατο , συμπεριλαμβανομένων του ηγέτη της συγκεκριμένης ομάδας , Mohamed Badie , και επιβεβαίωσε τις θανατικές ποινές για τους 37 από τους 529 φερόμενους  υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που είχαν πρόσφατα  καταδικαστεί .

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου τη Δευτέρα , όταν έγινε γνωστή η είδηση ​​των ποινών, οι οικογένειες των κατηγορουμένων άρχισαν να ουρλιάζουν και πολλές γυναίκες λιποθύμησαν.
Ο Mohamed Elmessiry , ένας ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας που παρακολούθησε τις υποθέσεις , είπε ότι ” δεν είχαν πιθανότητες να αντιμετωπίσουν μια δίκαιη δίκη  » .

b2ap3_thumbnail_c51001318d37f86aa9e404ce4a1ee41e2c010dbb.jpg

Οι κατηγορούμενοι από την πρώτη υπόθεση, των οποίων οι θανατικές ποινές δεν εγκρίθηκαν από το δικαστήριο, καταδικάστηκαν ο καθένας  σε ποινή φυλάκισης 25 ετών .

Πολλοί από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων μποϋκόταραν την επ ‘ακροατηρίου συζήτηση , απαιτώντας να εξαιρεθεί ο δικαστής ,αποκαλώντας τον « χασάπη » .
Ο δικηγόρος Mohamed Abdel Waheb , ο οποίος εκπροσωπεί 25 από τους κατηγορούμενους, δήλωσε ότι η ετυμηγορία εκδόθηκε, μετά από μια συνεδρίαση του δικαστηρίου που διήρκησε λιγότερο από πέντε λεπτά . Προηγουμένως , είπε , η δίκη διήρκεσε μόλις τέσσερις ώρες, στη διάρκεια της οποίας ο δικαστής αρνήθηκε να ακούσει οποιαδήποτε επιχειρήματα από την υπεράσπιση .

Ο Abdel Nasser Hassanien, που στεκόταν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου , είπε πως πέντε από τους συγγενείς του, ήταν μεταξύ εκείνων που καταδικάστηκαν σε θάνατο , συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του,  Ahmed Hassenein Abdelatty , 22 ετών . “Από τους πέντε μόνο ένας έχει σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα , και δεν έκανε τίποτα κακό », είπε.

Ο δικαστής Saeed Youssef προσέλκυσε για  πρώτη φορά τη διεθνή κατακραυγή και προκάλεσε την κατακραυγή από  οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν εξέδωσε τις αρχικές ποινές για τους  528 κατηγορούμενους στις 24 Μαρτίου , μετά από μια σύντομη δίκη που σημαδεύτηκε από παρατυπίες .
Τη Δευτέρα , άλλαξε τις 492 από αυτές τις 529 θανατικές καταδίκες , καταδικάζοντας τους περισσότερους από αυτούς σε ισόβια κάθειρξη .

Οι καταδικαστικές αποφάσεις και οι θάνατικες ποινές εξακολουθούν να υπόκεινται σε έφεση στο Εφετείο .

” Η υπόθεση σκότωσε την αξιοπιστία του αιγυπτιακού δικαστικού συστήματος “, δήλωσε ο Elmessiry εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας .

Η βία, για την οποία οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται πραγματοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου του περασμένου έτους, όταν έφθασε η είδηση ​​στην Minya, ότι η αστυνομία είχε ξεκινήσει βίαιη διάλυση δύο καθιστικών διαμαρτυριών στο Κάιρο, που πραγματοποιούνταν από τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Mohamed Morsi , ο οποίος πρόσφατα είχε εκδιωχθεί μετά από τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

(πηγή :http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/04/egyptian-court-sentences-683-people-death-201442875510336199.html)

(μετάφραση, προσαρμογή Sylvia)

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο