Δημοψηφισματική ήττα Πάχτα στον Δήμο Αριστοτέλη (#skouries)

Με ποσοστό 51,13% και 8.031 ψήφους εξελέγη δήμαρχος Αριστοτέλη ο Γιάννης Μίχος που υποστηρίχθηκε από τις δυνάμεις του αντιμεταλλευτικού κινήματος, έναντι 46,95% και 7.374 ψήφων του Χρήστου Πάχτα, από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου.

Παρά το ότι ο Γ. Μίχος υποστήριξε προεκλογικά πως «οι δημοτικές εκλογές δεν αποτελούν δημοψήφισμα για τα μεταλλεία», ο Χρ. Πάχτας είχε ήδη δώσει σαφή χαρακτήρα στην συγκεκριμένη ψηφοφορία υποστηρίζοντας ότι αν δεν επανεκλεγεί, «θα καούν χωριά».

Ο Γ. Μίχος είχε αναδειχθεί υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές με την διαδικασία της εκλογής από τους δημότες, την οποία είχε προτείνει η Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Αριστοτέλη και την υποστήριξε το αντιμεταλλευτικό κίνημα, δεχόμενος – μεταξύ άλλων – τα εξής σημεία:

να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής.

να διεκδικήσουμε ουσιαστικό έλεγχο για παρανομίες και περιβαλλοντική υποβάθμιση για όσο διάστημα συνεχίζει η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή.

να επιτύχουμε τον αποχαρακτηρισμό της ΒΑ Χαλκιδικής ως «Μεταλλευτικής» και την σταδιακή της αποκατάσταση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Χρ. Πάχτας, ορκισμένος υπέρμαχος της διατήρησης και επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας, συγκέντρωσε υψηλό ποσοστό μόνο στην δημοτική ενότητα Αρναίας, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό πήρε στην δημοτική ενότητα Σταγείρων-Ακάνθου.

b2ap3_thumbnail_img8.pngb2ap3_thumbnail_img9.pngb2ap3_thumbnail_img10.png

Διάφορα μέσα που δέχονται διαφήμιση από την Ελληνικός Χρυσός, όπως το πόρταλ “iefimerida”, έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις το βράδυ της Κυριακής. Το iefimerida δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Εσπασε ρεκόρ ο Πάχτας – 66,8% συγκέντρωσε στο α’ γύρο» το οποίο και κατέβασε αργότερα αντί να αναρτήσει διόρθωση ή να ζητήσει συγγνώμη για την παραπληροφόρηση.

 

 

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο