To Ισραήλ παρακολουθεί και εκβιάζει γκέι Παλαιστίνιους για να τους κάνει πληροφοριοδότες

 

a1sx2_Thumbnail1_Israel-Pride.jpg

Το Ισραήλ εδώ και χρόνια, πλασάρεται διεθνώς ως η Μέκκα των γκέι.   Οι υποστηρικτές του Ισραήλ στη Δύση  κάνουν συχνά αναφορά σ’ αυτή την “ελευθερία” και κάνουν έντονες συγκρίσεις με τις μουσουλμανικές κοινωνίες που καταστέλλουν τους γκέι.

Εδώ λοιπόν, έχουμε μια νέα εκδοχή του εν λόγω ισχυρισμού: Σύμφωνα με αναφορές, ισραηλινές υπηρεσίες παρακολουθούν τις τηλεφωνικές κλήσεις και τη δραστηριότητα Παλαιστινίων στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να εντοπίζουν και να εκβιάζουν τους γκέι Παλαιστίνιους και να τους μετατρέπουν σε πληροφοριοδότες εναντίον άλλων Παλαιστινίων.

Η Haaretz δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με 43 έφεδρους σε ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες που αρνούνται να υπηρετήσουν, εξαιτίας της “πολιτικής δίωξης” των Παλαιστινίων. Οι έφεδροι γράφουν ότι ενώ η επιτήρηση των ισραηλινών πολιτών είναι αυστηρά περιορισμένη, “για τους Παλαιστίνιους δεν παρέχεται αυτή η προστασία.” Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, δηλώνουν : “Αρνούμαστε να πάρουμε μέρος σε δράσεις εναντίον των Παλαιστινίων και αρνούμαστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως εργαλεία στην εμβάθυνση του στρατιωτικού ελέγχου στα Κατεχόμενα Εδάφη. “

Σε ανυπόγραφο άρθρο στον Guardian αναφέρονται μαρτυρίες από βετεράνους των μυστικών υπηρεσιών που εκθέτουν πρακτικές που θυμίζουν ολοκληρωτικές χώρες: “Κάθε Παλαιστίνιος εκτίθεται σε παρακολούθηση από τον ισραηλινό Big Brother” Υπάρχουν περιγραφές σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν οι ισραηλινοί τις σεξουαλικές προτιμήσεις των Παλαιστινίων για να τους μετατρέψουν σε πληροφοριοδότες, ή πώς εκμεταλλεύονται την ανάγκη των Παλαιστινίων για ιατρική περίθαλψη στο Ισραήλ.

 

Δεν υπήρχαν όρια για εμάς, ούτε για την παθητική δραστηριότητα της συλλογής πληροφοριών, ούτε για τις ενεργές πρωτοβουλίες μας που είχαν αντίκτυπο στις ζωές ανθρώπων.

Αν κάποιος μας ενδιέφερε, εμείς έπρεπε να συλλέγουμε πληροφορίες για την οικονομική και την ψυχική του κατάσταση. Στη συνέχεια, σχεδιάζαμε πώς μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με αυτό το άτομο προκειμένου να το μετατρέψουμε σε συνεργάτη ή κάτι τέτοιο ….

Κάθε πληροφορία που επέτρεπε τον εκβιασμό ενός ατόμου ήταν μια χρήσιμη πληροφορία. Δηλαδή,αν το εν λόγω άτομο ήταν υπέρ ενός συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού, αν απατούσε τη σύζυγό του, ή αν είχε ανάγκη θεραπείας στο Ισραήλ ή στη Δυτική Όχθη – αυτός ήταν ένας στόχος για εκβιασμό.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου, κανείς στη μονάδα μου δε ρώτησε ποτέ – τουλάχιστον όχι φωναχτά – αν υπάρχει κάτι λάθος με αυτό το καλολαδωμένο σύστημα – αν η μετατροπή του κάθε ατόμου σε ένα στόχο είναι μια νόμιμη πράξη.

 

Προσέξτε την εκμετάλλευση των ομοφυλόφιλων και εκείνων που η ιατρική τους περίθαλψη είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

 

Όλη αυτή την περίοδο έκανα συλλογή πληροφοριών σχετικά με άτομα που είχαν κατηγορηθεί για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, που προσπάθησαν να επιτεθούν σε Ισραηλινούς, ή ήθελαν να βλάψουν Ισραηλινούς, ή σκέφτηκαν να επιτεθούν σε Ισραηλινούς, μαζί με συλλογή πληροφοριών σχετικά με εντελώς αθώους ανθρώπους, των οποίων το μόνο έγκλημα ήταν ότι ενδιαφέρονταν για το ισραηλινό στρατιωτικό κατεστημένο για διάφορους λόγους. Έτσι, αν είσαι ομοφυλόφιλος και γνωρίζεις κάποιον που ξέρει ένα καταζητούμενο πρόσωπο το Ισραήλ θα κάνει τη ζωή σου άθλια. Αν χρειάζεσαι επείγουσα ιατρική θεραπεία στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη ή το εξωτερικό – το κράτος του Ισραήλ θα σε αφήσει χωρίς θραπεία να πεθάνεις, αν δεν δώσεις πληροφορίες σχετικά με καταζητούμενα ξαδέρφια σου.

Οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση, στην οποία μπορείς να «ψαρέψεις» ένα αθώο πρόσωπο από το οποίο θα μπορούσες να εκμαιεύσεις πληροφορίες, ή που θα μπορούσε να προσληφθεί ως συνεργάτης, ήταν σαν ανακάλυψη χρυσού, για εμάς και για ολόκληρη την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. Ως εκ τούτου, οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι δεν σχετίζονται ή που δεν συμμετέχουν σε δράσεις ενάντια στο Ισραήλ είναι οι στόχοι …

Μιλήσαμε επίσης για το τι γίνεται με τις πληροφορίες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις ενός στόχου. Εδώ, το μήνυμα ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό το θέμα. Ως εκπαιδευτής είπα ότι θα πρέπει ο καθένας να χρησιμοποιήσει τη δική του κρίση του και να μη αναφέρει πάντα αυτές τις πληροφορίες.

 

Οι Αμερικανοί για την Ειρήνη Τώρα, έστειλαν σήμερα αυτή την ιστορία και περιέλαβαν μεταφρασμένες δηλώσεις από τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης. Ένας έφεδρος κάνει μια άμεση σύνδεση με την ανατολική ευρωπαϊκή εμπειρία:

 

Ο D., πήρε την απόφαση να αρνηθεί να υπηρετήσει αφότου είχε απολυθεί από το στρατό, όταν είδε την ταινία, «Οι Ζωές των Άλλων», για πράκτορες της Στάζι από την κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, οι οποίοι παρακολουθούσαν ανθρώπους για να μπορούν να εισβάλουν στην προσωπική τους ζωή. “Ήμουν τρομοκρατημένος,” είπε. “Από τη μία πλευρά, έχω ταυτιστεί με τα θύματα, με την πλευρά των καταπιεσμένων, της οποίας τα αρνήθηκαν τα βασικά δικαιώματα. Από την άλλη πλευρά, ξαφνικά κατάλαβα ότι στη στρατιωτική μου θητεία, ήμουν από την πλευρά του καταπιεστή και ότι κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, μόνο με έναν πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο. “…

Η N. πήρε την απόφαση να αρνηθεί να υπηρετήσει κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας της, όταν ήταν παρούσα σε μια στοχευμένη επιχείρηση δολοφονίας, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρχε ένα λάθος στην αναγνώριση του στόχου. “Θυμάμαι την εικόνα στην οθόνη. Ο ύποπτος μέσα σε ένα περιβόλι, έκρηξη, καπνός και μια μητέρα τρέχει. Το σώμα ήταν μικρό, ενός παιδιού. Καταλάβαμε ότι τα είχαμε σκατώσει. Ήταν άβολο, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε το έργο μας. “

“Οι πιλότοι δεν είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες, επειδή εκτελούν εντολές, καθώς επίσης και εκείνοι στη Μονάδα 8200 δεν είναι υπεύθυνοι, διότι απλώς μεταφέρουν πληροφορίες. Έτσι λοιπόν, ποιός υποτίθεται ότι δεν θα κοιμηθεί το βράδυ; “

ΠΗΓΗ: http://mondoweiss.net/2014/09/blackmails-palestinian-informants

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο