Αν δεν θες να βάψεις τα χέρια σου με αίμα τότε γιατί βάφεις το πρόσωπό σου;

Εδώ και πολλά χρόνια, χιλιάδες ζώα ζουν σε άθλιες συνθήκες, υποφέρουν από τον πόνο και τον φόβο και τελικά πεθαίνουν. Αυτή τη στιγμή ανοίγονται, καίγονται, δηλητηριάζονται, ουρλιάζουν από τον πόνο. Αθώες ψυχές ταλαιπωρούνται και θανατώνονται από το αναίσθητο και απάνθρωπο ον, τον “άνθρωπο”, στο όνομα της ομορφιάς και της επιστήμης. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, είμαστε ελάχιστα ενημερωμένοι και έτσι δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που να μην κάνουν πειράματα στα ζώα. Εκτός αυτού λόγω της μη ή κακής ενημέρωσης ακούγονται λανθασμένες απόψεις όσον αφορά το θέμα αυτό. Ας δούμε μερικές.

«Αφού οι οργανισμοί των ζώων είναι συμβατοί με τους δικούς μας σ αυτά πρέπει να γίνονται πειράματα». Λάθος!!! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το 92% των φαρμάκων που έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στα ζώα δεν λειτουργούν στον ανθρώπινο οργανισμό και κάποια έχουν και αρνητικές επιπτώσεις. Ο οργανισμός των ζώων δεν είναι ίδιος με τον ανθρώπινο. Φυσικά παρουσιάζει ορισμένα κοινά στοιχεία αλλά κοινά στοιχεία βρίσκονται και σε φυτά. Για παράδειγμα η πενικιλίνη, μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις, ενώ είναι σωτήρια για τον άνθρωπο είναι θανατηφόρα για τα ινδικά χοιρίδια. Αν η πενικιλίνη είχε χρησιμοποιηθεί σε πειράματα σε ζώα πιθανότατα δεν θα υπήρχε τώρα.

«Και που θα γίνονται τα πειράματα;» Έχουν ανακαλυφθεί νέες και αποτελεσματικές μέθοδοι που δεν απαιτούν πειράματα σε ζώα. Τέτοιες είναι ο ανθρώπινος εξομοιωτής, δημιουργία ανθρώπινων ιστών σε computer και το micro dosing, μία μέθοδος στην οποία ο ανθρώπινος οργανισμός δέχεται τόσο χαμηλή ποσότητα του στοιχείου που εξετάζεται ώστε να μην έχει αρνητικές παρενέργειες και τόσο υψηλή ώστε να επιτρέψει την υπό μελέτη κυτταρική απόκριση. Γιατί λοιπόν οι εταιρείες εμμένουν στο να κάνουν τα πειράματα τους σε ζωντανές ψυχές; Γιατί η αιχμαλώτιση και η μεταφορά των ζώων είναι κι αυτή μια καλοστημένη και πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, γιατί τεράστια συμφέροντα παίζονται πίσω από τις πλάτες των αθώων αυτών πλασμάτων. Γιατί ο λεγόμενος άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται για τον πόνο που νιώθουν αυτά ούτε για τον θάνατό τους προκειμένου να κερδίσει πολλά και να ανέβει ψηλά κι αυτό διότι αυτός ο άνθρωπος έχει χάσει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του.. την ανθρωπιά.

«Τι θα γίνει με την δοκιμή των νέων προϊόντων που παράγονται;» Δεν χρειάζονται νέα προϊόντα. Τουλάχιστον για τις εταιρείες ομορφιάς. Έχουν ανακαλυφθεί εκατοντάδες στοιχεία και οι αναλογίες των ποσοτήτων τους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτούν οι μάσκαρες, τα make up κλπ. Ο λόγος που οι εταιρείες συνεχίζουν να πειραματίζονται πάνω στα ζώα με νέα στοιχεία είναι ένας και γνωστός: o ανταγωνισμός. Η Χ εταιρεία έβγαλε τη μάσκαρα που δίνει στις βλεφαρίδες διπλό όγκο άρα η Ψ πρέπει να βγάλει αυτήν που δίνει τριπλό όγκο και πάει λέγοντας.

Για να σταματήσει ή τουλάχιστον σε αρχικό επίπεδο να μειωθεί αυτό το έγκλημα εις βάρος των ζώων μπορούμε να κάνουμε πολλά. Το πρώτο βήμα είναι να ενημερωθούμε. Αφού γίνει αυτό σταματάμε να αγοράζουμε προϊόντα από εταιρείες που συνεχίζουν να κάνουν πειράματα και τους στέλνουμε ένα ενημερωτικό email για τους λόγους που αυτό συνέβη ζητώντας τους να σταματήσουν να το κάνουν. Φυσικά θα λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα που θα υποστηρίζει πως η εταιρεία έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να κάνει πειράματα σε ζώα. Ψέματα. Η μεγάλη και γνωστή αυτή εταιρεία που εξάγει τα προϊόντα της σ ολόκληρο τον κόσμο τα εξάγει και στην Κίνα και στην Ρωσία. Αυτές οι δύο χώρες έχουν ως νόμο την απαγόρευση της εισόδου σε προϊόντα που δεν έχουν ελεγχθεί σε ζώα. Αν ο καθένας από εμάς ενημερωθεί και προσπαθήσει έστω και λίγο κάτι μπορεί να γίνει. Ας αφυπνιστούμε και ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για χάρη αυτών των ψυχών που στην τελική δεν έφταιξαν σε τίποτα.

Μ. Σ.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

4 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
4 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο