Το βίντεο του Banksy για την Γάζα με ελλ.υπότιτλους.

Ο γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy αποκάλυψε την Τετάρτη την τοποθεσία ενός νέου έργου του στην Γάζα της Παλαιστίνη, με τίτλο «Bomb Damage», εμπνευσμένο από τον «Στοχαστή» του Ωγκύστ Ροντέν. Παράλληλα ανέφερε πως άλλα τέσσερα έργα του μπορούν να βρεθούν σε διάφορα σημεία της Γάζας. Μαζί με τις φωτογραφίες τους, ο καλλιτέχνης επισυνάπτει στην ανάρτηση του και δύο σημειώσεις, στις οποίες αναφέρει:

«Η Γάζα συχνά περιγράφεται ως η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, καθώς κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει από αυτήν. Ωστόσο αυτός ο χαρακτηρισμός είναι άδικος για τις φυλακές, καθώς σε αυτές ο ηλεκτρισμός και το πόσιμο νερό δεν κόβονται καθημερινά», 

ενώ συμπληρώνει πως:

«Ένας ντόπιος εμφανίστηκε και με ρώτησε: τί σημαίνει αυτό; κι εγώ του εξήγησα πως θέλω να τονίσω την καταστροφή της Γάζας ανεβάζοντας φωτογραφίες στην ιστοσελίδα μου – όμως στο ίντερνετ ο κόσμος κοιτάζει μόνο εικόνες από γατάκια».

Όπως συνέβη και στη Νέα Υόρκη το 2013, ένα από τα νέα έργα του Banksy στην Γάζα αποτελείται μόνο από κείμενο το οποίο αναφέρει πως «Αν ξεπλύνουμε τα χέρια μας από την διαμάχη μεταξύ των ισχυρών και των ανίσχυρων, τότε επιλέγουμε το μέρος των ισχυρών και δεν παραμένουμε ουδέτεροι». Τέλος, ο Banksy παραθέτει ένα δίλεπτο βίντεο με στοιχεία από το πρόσφατο ταξίδι του στην Παλαιστίνη.

(http://www.streetartnews.net/2015/02/banksy-unveils-new-series-of-pieces-in.html?m=1
μετάφραση του κειμένου ToSofoPaidi)

Ακολουθεί το βίντεο του Banksy με ελληνικούς υπότιτλους :
{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=PEHGnnKi5J8","width":"800","height":"450"}

 

 
 
 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο