10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Τρίτη 31 Μαρτίου: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ουαλίντ Ταλέμπ

b2ap3_thumbnail_walid2.jpg

 

Στις 31 Μάρτη συνεχίζεται η δίκη των Γ. και Στ. Σγούρδα, του F.Zoto και του Γ. Ζαχαριάδη, βασανιστών του εργαζόμενου Αιγύπτιου μετανάστη Ουαλίντ Ταλέμπ το Νοέμβριο του 2012 στη Σαλαμίνα, μετά από πολλές αναβολές. Ο Ουαλίντ υπέστη από τον εργοδότη, το γιο του κ τους φίλους τους κτηνώδη και διαστροφικό βασανισμό όταν τον έκλεισαν σε ένα στάβλο κ επί ένα 24ωρο τον χτυπούσαν αλύπητα, έκαιγαν πάνω του αποτσίγαρα, τον έδεσαν με αλυσίδα και τον βίασαν με σιδερόβεργα, αφού έκλεψαν τις οικονομίες του κ έσκισαν τις φωτογραφίες της οικογένειάς του από το πορτοφόλι του. Ο φούρνος “Σταρ” λειτουργεί ακόμα κ σήμερα στη Σαλαμίνα πουλώντας το βρώμικο ψωμί του κ οι δήμιοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι, κάνοντας μάλιστα απειλητικές χειρονομίες στο θύμα, δυόμισι χρόνια μετά.

Υπάρχει ένα κοινωνικό συνεχές που εκτείνεται από την δυσανεξία στους μετανάστες, τη στερεοτυπική τους φαντασιακή συγχώνευση σε μη πρόσωπα, που περνά από την παραγνώριση στην ανοχή της αδικίας, σε συνέχεια της κακοποίησης, ακουμπά τη συνενοχή κ φτάνει στα ποσοστά των φασιστών στις εκλογές που σοκάρουν τους ευηπόληπτους φιλελεύθερους πολίτες. Όμως αρκετά με την υποκρισία, έχουν τελειώσει τα παραμύθια των φτωχών ντόπιων που δε γνωρίζουν ποιο είναι το πρόσωπο του ρατσισμού και του φασισμού και πέφτουν θύματα της φασιστικής προπαγάνδας, η τράπουλα έχει από καιρό ανοιχτεί.

Οι Σγούρδες κ οι συνεργάτες τους δε θα δηλητηρίαζαν το σώμα του κοινωνικού πολιτισμού με βασανιστήρια αν οι συμπολίτες τους, δεν έκλειναν τα μάτια να μη γνωρίζουν. Δε θα εγκληματούσαν και δε θα κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι αν η δικαιοσύνη δεν ήταν τυφλή στα απανωτά εγκλήματα ρατσιστικής βίας εδώ κ πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Λιμενικοί που βιάζουν με γκλοπ, εργοδότες φραουλοπαραγωγοί της Μανωλάδας που εκμεταλλεύονται βάναυσα κ κακοποιούν, τίμιοι οικογενειάρχες που φυλακίζουν κ διακινούν παράνομα μετανάστριες κ τη βγάζουν λάδι, λιμενικοί που πνίγουν γυναίκες κ παιδιά στο Φαρμακονήσι κ αλλού, που αθωώνονται ενώ κατηγορούνται προκλητικά τα θύματα ως θύτες, είναι λίγα πρόχειρα παραδείγματα. Απανωτές οι καμπάνες από τα ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δε θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τον κατήφορο της δικαστικής εξουσίας, αντανάκλαση μιας όλο και πιο ρατσιστικής όλο και πιο κανιβαλικής κοινωνικής συνείδησης.

Ο αρχιβασανιστής του Ουαλίντ μπήκε στη δίκη καμαρωτός και βγήκε σκυφτός και με συνοδεία αστυνομικών γιατί έστω και τώρα συναντήθηκε με την οργή, την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα των αντιρατσιστών.

Ας είμαστε όλοι κ όλες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ 3-5), 9πμ ,την Τρίτη 31 Μαρτίου για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: μια δίκαιη δίκη για τον Ουαλίντ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

 

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο