Χιλιάδες Καναδοί διαδηλώνουν εναντίον του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου #BillC51

b2ap3_thumbnail_112.jpg20large.jpg

Χιλιάδες Καναδοί διαδήλωσαν, σε πάνω από 30 πόλεις, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καναδική κυβέρνηση για την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, Bill C-51, μόλις λίγες μέρες πριν πάει για την τελική ψηφοφορία.

 

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=XSl8KkR3e_o","width":"800","height":"450"}

 

Ο “Αντιτρομοκρατικός” νόμος Bill C-51 είναι η προτεινόμενη νομοθεσία από την καναδική συντηρητική κυβέρνηση, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει την πιθανή απειλή της τρομοκρατίας εντός του Καναδά.

Τα προβλήματα με αυτό το νομοσχέδιο, όπως επισημάνθηκε από πάνω από 100 ακαδημαϊκούς και τέσσερις πρώην Καναδούς Πρωθυπουργούς είναι πολλά, που κυμαίνονται από την αύξηση της παρακολούθησης και τη  δημιουργία μιας μυστικής αστυνομικής δύναμης μέχρι τις προληπτικές κρατήσεις των πιθανών υπόπτων. Μια σοβαρή ανησυχία είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση του Καναδά έχει κατηγοριοποιήσει τους τύπους των δράσεων που θα υπάγονται σε αυτό το νομοσχέδιο.

 

b2ap3_thumbnail_113-1024x648.jpg

 

Ένα μυστικό έγγραφο της καναδικής κυβέρνησης διέρρευσε το Δεκέμβριο του 2014 αναφέροντας ότι η βασιλική καναδική έφιππη αστυνομία “ορίζει τη ριζοσπαστικοποίηση ως τη διαδικασία με την οποία τα άτομα, συνήθως οι νέοι άνθρωποι, έχουν εισαχθεί σε ένα απροκάλυπτο ιδεολογικό μήνυμα και σε ένα σύστημα πίστης, που ενθαρρύνει τη μετακίνηση από τις συντηρητικές, επικρατούσες πεποιθήσεις προς τις ακραίες απόψεις. Ενώ η ριζοσπαστική σκέψη δεν είναι καθόλου προβληματική από μόνη της, γίνεται μια απειλή για την εθνική ασφάλεια, όταν Καναδοί πολίτες ή κάτοικοι ασπάζονται ή ασχολούνται με τη βία ή την άμεση δράση ως μέσο για την προώθηση του πολιτικού, ιδεολογικού ή θρησκευτικού εξτρεμισμού”.

Με άλλα λόγια, αν μια ομάδα από παπούδες θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο, ή μια  κοινότητα ιθαγενών μπλοκάρει έναν αυτοκινητόδρομο ή την πρόσβαση σε έναν αγωγό που τοποθετήθηκε στη γη τους, αυτές οι δράσεις θα μπορούσαν  να θεωρηθούν ως παρεμβολή στην οικονομική  υποδομή του Καναδά και, ως εκ τούτου, εμπίπτουν στο νέο νομοσχέδιο Αντιτρομοκρατίας.

 

b2ap3_thumbnail_115-1024x682.jpg

 

ΠΗΓΗ:  revolution-news

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο